Popidol ble uteligger

Svenske Leila K (31) var verdenskjent popidol. Nå lever hun på gata som kriminell, blant sprøytenarkomane, prostituerte og alkoholikere.

- Jeg stjeler maten min og spiser den på bymisjonen, forteller Leila K. I går ble den tidligere svenske popstjernen pågrepet av politiet - igjen.

Da den svenske avisa Expressen møter henne er hun kledd i en skitten jakke fra Bymisjonen, slitne jeans og utgåtte turnsko. Rundt hodet har hun surret en tøyremse. Det er nesten vanskelig å fatte at den samme jenta var på alle verdens hitlister på slutten av 80-tallet. I 1988 var hun kjent for superhiten «Got to get» - som hun laget sammen med DJ-paret Rob'n'Raz.

Tatt for tyveri

Leila K vokste opp i drabantbyen Bergsjön i Göteborg, med en far som var marokkansk, muslim og sporvognsfører. Han forbød henne å sminke seg, og å sette opp bilder av det store idolet Madonna på veggen. Hun gjorde opprør, bleket det ravnsvarte håret sitt, og rømte til Stockholm. Vinteren 1988 ble hun nummer to i en talentkonkurranse - det ble begynnelsen på popkarrieren.

Leila K har hatt flere internasjonale hiter - som «Electric», og coveren av Plastic Bertrands «Ca plane pour moi».

Men i dag lever jenta et liv langt fra de store popscenene. Leila K er hjemløs og lever blant misbrukere på gata - sprøytenarkomane, drankere og prostituerte.

I går passet hun hunden til en kamerat. Bak kjøpesenteret Åhléns i Stockholm kom hunden i bråk med en Rottweiler. Det endte med et besøk hos dyrelegen. Under turen med dyreambulansen ble Leila K mistenkt for å ha stjålet ambulansesjåførens lommebok. Hun ble pågrepet av politiet og er mistenkt for kriminalitet - igjen. Når politipatruljen fikk gjort en anmeldelse på mistenkt tyveri, ble Leila K løslatt, ettersom de ikke fant noen tegn på at hun var ruset.

Blant prostituerte

- Jeg har ikke tatt noen lommebok, det er løgn, sier hun.

- Jeg har ikke noe sted å bo, ingen penger eller noen ting, sier hun.

- Så hvor bor du?

- Hos venner. Jeg får ikke engang penger fra sosialen. Jeg vil ikke ha trygd. Jeg lever på gata.

Leila K forteller at hun er utestengt fra alle byens herberger, og at hun spiser hos bymisjonen.

- Jeg hater egentlig bymisjonen, men det er det eneste stedet jeg slipper inn. Jeg får ikke komme inn overalt. Jeg blir liksom mobbet fordi jeg er Leila K.

31-åringen sier at hun fortsatt brenner for musikken, og at hun lengter tilbake i studio.

- Jeg vil virkelig gå i studio. Jeg kan ikke noe for at dette er en del av meg. Samtidig synes jeg det er patetisk å planlegge et comeback. Jeg går under et annet navn - Samira - i dag. Det er slitsomt å høre om Leila K. Det er ikke noe morsomt, men jeg får leve med det hele livet. Det er bare å bite tennene sammen.

PÅGREPET: Igjen ble Leila K en sak for politiet i helga. Hun lever som hjemløs på gata blant misbrukere - sprøytenarkomane, drankere og prostituerte.
ANNET LIV: Svenske Leila K var superstjerne.