Popium i Bergen

BERGEN (Dagbladet): Det gikk i stå for både Pogo Pops, Barbie Bones og Chocolate Overdose etter at Bergensbølgen druknet. Nå har byens mest markante pophoder gjennom hele 90-tallet samlet sine krefter i supergruppa Popium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Pop og opium. Det må jo være den mest uslåelige kombinasjonen i hele verden, sier primus motor og eks-Pogo Pops-vokalist Frank Hammersland.

Om ikke i hele verden, så må kombinasjonen i hvert fall være den beste i hele Bergen. Etter en rask tjuvlytting kan Dagbladet konstantere at det låter seigt som Barbie Bones, fengende som Pogo Pops og med det overlegent skakke rytmiske soundet som i Chocolate Overdose.

Bølgen!

Det ble en dyp bølgedal for de tre gruppene som toppet Bergens-bølgen på begynnelsen av 90-tallet. Faktisk klarte ingen av dem å få hodet over vannet igjen når bølgen hadde lagt seg. Men nå går Frank Hammersland (29), Yngve Sætre (36) (Barbie Bones) og Frode Unneland (31) (Chocolate Overdose), med hjelp fra «ferskisene» Christer Ottesen (24) og Martin Holmes (24), igjen på popkarusellen med dødsforrakt. I disse dager avslutter den nye supergruppa innspillingen av albumet som foreløpig bærer arbeidstittelen «Invading The Airwaves». Om alt går etter tidsskjemaet, skal Popium debutere i oktober.

- I over ti år har vi snakket om å spille i band sammen, forteller Frank Hammers- land.
- Vi måtte bare lære litt om musikkbransjen først. Jeg tror alle som var involverte i den såkalte «Bergens-bølgen» på begynnelsen av 90-tallet, lærte mye, sier Frode Unneland. Han har sett medaljen fra alle sider. Først med Chocolate Overdose, seinere med Savoy. Yngve Sætre har sverget til produsentrollen etter at Barbie Bones fikk platebransjen i vrangstrupen og la inn årene i 1993. Pogo Pops har pause på ubestemt tid, og produktive Frank Hammerslands solodebut druknet i havet av utgivelser tidligere i år.

Klok av skade

Til sammen har de tre ringrevene vært med på å lansere ni album i utlandet, men foruten Pogo Pops' stadig trofaste fanklubb i Japan, har Bergens-bølgen satt fint lite spor utenfor Norge.

Det er derfor en nøktern gjeng som nå lanserer Popium.

- Vi har en knallfølelse, men vi vet jo at det er vanskelig å selge gitarbaserte popband, sier Hammersland.
- For meg er det viktigst å lage en bra plate. Om det blir salg eller ikke, er jo helt tilfeldig, sier Yngve Sætre med Barbie Bones friskt i minne.

<B>NY SUPERGRUPPE:</B> - Noen av oss har snakket sammen, sier Frank Hammersland (i midten). Her sammen med Martin Holmes, Frode Unnerland, Yngve Sætre og Christer Ottesen.<br>

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer