Popkorn-prinsessen kan vinne Oscar

Reese Witherspoon favoritt. Se lista over nominerte!

(Dagbladet.no): Hun var mest kjent for roller i popkorn-favoritter som «Lovlig Blond» og «Cruel Intentions».

Men med «Walk The Line» har Reese Witherspoon tatt steget opp i Hollywoods elitedivisjon.

Nå kan hun vinne Oscar for beste kvinnelige hovedrolle - i skarp konkurranse mot blant Felicity Huffman og Charlize Theron.

«Brokeback» kan få flest

Rundt klokken 14.30 norsk tid offentliggjorde skuespiller Mira Sorvino og Sid Ganis, direktør for Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de nominerte til årets Oscar-pris.

Og ikke spesielt overraskende er det Ang Lees film «Brokeback Mountain» som er belønnet med flest nominasjoner. Filmen kan vinne hele åtte statuetter.

Filmen om de romantiske cowboyene er blant annet nominert til beste film, mens Heath Ledger kan vinne pris for beste skuespiller.

I kategorien for beste film får den imidlertid konkurranse fra «Good Night, and Good Luck», «Crash», «Capote» og «Munich».

Ingen norsk deltagelse

INNE I VARMEN: Reese Witherspoon var mest kjent for roller i filmer som gjorde det bedre hos publikum enn blant kritikere. Nå er hun nominert til USAs viktigste filmpris. FOTO: SCANPIX/AP
INNE I VARMEN: Reese Witherspoon var mest kjent for roller i filmer som gjorde det bedre hos publikum enn blant kritikere. Nå er hun nominert til USAs viktigste filmpris. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

«Vinterkyss» var Norges Oscar-kandidat til å vinne for årets beste fremmedspråklige film, men ble ikke nominert.

- Konkurransen er beinhard og det må et underverk til for at det skal skje, uttalte produsent Christian Fredrik Martin til Dagbladet.no før pressekonferansen i Los Angeles.

Oscar-utdelingen arrangeres 5. mars i Kodak Theatre i Hollywood.

Komiker Jon Stewart skal lede utdelingen.

FAVORITTER: Også Witherspoons motspiller i «Walk The Line», Joaquin Phoenix, er nominert.
FLEST NOMINASJONER: «Brokeback Mountain» kan vinne hele åtte priser.