Popkunstner med drømmehit

Paola Åhlund og ektemannen Klas prøvde å spille inn hippieslageren «California Dreamin'», men endte opp med en egen sommerhit. Nå går hele Sverige rundt og nynner på «Above The Candystore».

Paola - hun kaller seg bare det - kommer fra Valparaiso, Chile og Stockholm, Sverige. Den 26-årige kunstutdannede DJ-en og jazzsangeren har tatt Sverige med storm med sin sommerlige 80-tallsduftende elektropop. Den drømmende singelen «Above The Candystore» har vært blant de mest spilte på svensk radio i ukevis.

- Den begynte med at vi forsøkte å gjøre en cover av The Mamas & The Papas' «California Dreamin'». Etter hvert utviklet det hele seg til å bli en egen låt. Den er fortsatt en drømmelåt, en veibeskrivelse til hvor dere kan finne meg, sier Paola til Dagbladet om hitlåta fra albumet «Stockcity Girl».

Åkerlund-video

Har man først unnfanget drømmelåten, er det ikke måte på hva som følger i kjølvannet. Plutselig banket Sveriges mest berømte musikkvideoregissør, Jonas Åkerlund, på døra. Han har jobbet med Madonna, Prodigy, Moby og U2.

- Låten er med i den kommende spillefilmen til Jonas også, «Spun». Vi fikk med oss Jason Schwartzman under videoinnspillingen i Los Angeles, og det var utrolig kult. Men det heftigste er at Mickey Rourke spiller i scenen hvor «Above The Candystore» er med, forteller Paola opprømt.

Før hun ble svensk popyndling, studerte Paola kunstfag i fem år. Det kvalifiserer til tittelen Master of Fine Art. Hun har selv illustrert omslaget på albumet sitt.

Visuell opplevelse

- Jeg tror at musikken og mine illustrasjoner uttrykker det samme. Jeg er opptatt av at musikk også skal være en visuell opplevelse, at det skal være en viss gjenkjennelig stil i alt man gjør. Mine favorittband er slike som har fått musikk og visuelt uttrykk til å henge sammen, som Velvet Underground, Kraftwerk og Stereolab.

Paola har skrevet musikk for sitt gamle band Moder Jords Massiva, men på «Stockcity Girl» er det ektemannen Klas Åhlund som har hatt den musikalske styringa. Han er medlem i Teddybears STHLM, og Paola sang på bandets hit «Yours To Keep» for et par år siden.

- Han har skreddersydd låter til min stemme, men jeg har vært ekstremt kritisk. Jeg truet ham med sparken mange ganger, sier hun og fniser.