Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Poppis med ekstremvold

Murderdolls synger om å skjære opp søstra si og drepe kjæresten. Hvorfor det?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Well I’d rather cut you than the wedding cake
And your blood cuts on my rented tux
And I do, I do, I do wanna kill you
Til dead do us part, I’ll tear us apart

Førsteverset på låta "Die my bride", fra Murderdolls album "Beyond the valley of Murderdolls" er ikke småpent engang. Men bandmedlemmene Wednesday 13, Joey Jordison, Acey Slade, Eric Griffin og Ben Graves synes dette er gøyalt. De spiller knallhard metall på ekte glamvis.

Vi møter frontmann Joey, også kjent som trommisen i bandet Slipknot. I Murderdolls spiller han gitar og låter helt annerledes.

Med tung øyesminke, pudderhvitt ansikt, månestøvler og svart kostyme vekker den lille mannen oppsikt i Kristiansand. Hadde sørlandsmenighetene lest tekstene til vokalist Wednesday 13 hadde de sikkert lagd bråk.

- Dette er humor. Vi kaller musikken vår for blood and guts rock. Bandet har så langt solgt 300 000 av sistealbumet. De er konsant på turne, og har opparbeidet seg en solid fanskare.

- Vi har voldelige tema, men dette er gøy. Det er litt som Turbonegro og Hellacopters, men hardere, sier Joey, som er godt orientert i det skandinaviske. Han digger norsk svartmetall.

- De er fantastiske, vennene våre fra Mayhem og Dark Throne skal vi kanskje møte i dag.

Men tror gutta at alle synes slikt er like gøy?

- Altså om de ikke forstår det kan det være samme. Dette er underholdning, vi er seriøse om det å være useriøse, sier Joey. Han har hørt om det sørlandske bibelbeltet, men de folkene bryr han seg ikke noe om.

Det han tar svært seriøst er makeup.

- Jeg går aldri ut uten sminke, ikke til postkassa mi en gang.

Murder Dolls liker band som Twisted Sisters, selvfølgelig, og folk som Alice Cooper, tidlig Motley Crüe, Sex Pistols. - Vi orker ikke band som er depressive, det er så mange av dem. Vi vil ha det gøy, avslutter Joey, som lover ny plate i løpet av neste år.

KNALLHARDT:</B> Murderdolls synger om brutal vold for å underholde.