Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Popprins på prøve

Justin Bieber vil bli kongen av pop. Han er på vei, men ikke framme helt ennå.

Foto: WENN.com
Foto: WENN.com Vis mer

KONSERT: DUBLIN (Dagbladet): «Åh herregud, se så nærme vi er», utbryter ei jente idet hun kommer inn på ståplassområdet før konserten. For det er jo litt det det handler om: at Justin Bieber er i samme rom. Han får respons på alt han gjør.

Fest Jentene i Dublin er kledd for fest, skjørt, kjoler, noen bare mager og enda flere bare ben. Og en del plagg i lilla, selvfølgelig, Biebers favorittfarge. Og fest får de. Dublin-publikummet snytes imidlertid for den overjordiske innflygingen med enorme vinger han brukte på USA-turneen. I stedet dukker han opp fra scenegulvet i svart kappe med hette. Og viser snart fram gullhansker à la Michael Jackson og hvitt fra topp til tå, før han starter med «All around the world».

Påklistret smil Det ser ut som om Bieber har hatt godt av ferien etter USA-turneen, for energien er på topp. Men han klarer ikke å skjule helt at han er konsentrert og smilene ser iblant litt påklistret ut.

Det er først omtrent midtveis i konserten at han tydelig begynner å trives ordentlig.

Ikke helt tilfeldig sammenfaller det med at det kommer flere sanger der han synger mer enn han danser. For det ser ikke ut til at han helt får til begge deler samtidig, alle uptempo-sangene er dominert av playback, og man får først og fremst følelsen av å være på en morsom fest, med Bieber som festens naturlige omdreiningspunkt. For danse, det kan han, som oftest i en litt oppdatert electric boogie-stil.

Akustisk Men med «Die in your arms» og etter hvert «Be alright» og «Fall» som synges helt akustisk, sistnevnte med Bieber selv som gitarist, kommer stemmen hans til sin rett.

Mens de raske sangene er som på albumet, men med bedre høyttalere, er de akustiske bedre, fordi de får et råere, mer nedstrippet uttrykk og fordi Bieber virkelig behersker å synge live. Koreografene burde latt ham få lov til å stå mer stille.

Lojale fans Det er et par morsomme metaøyeblikk under konserten, der Bieber liksom forsvinner inn i skjermen, der publikum er mer vant til å se ham, og når han på et tidspunkt løsner hovedkameraet som overføres til storskjermen og filmer seg selv. Poseringen er helt som på Instagram.

Men i kontakten med publikum er han på hjemmebane, det er nettopp nærheten via sosiale medier som har gitt han en så enormt lojal fanbase, og også i kveld mestrer han den biten til det fulle. Som når han sier «sikkerheten først, vet dere», og passer på å løfte T-skjorta litt ekstra høyt mens han fester sikkerhetslina.

Jackson Før konserten startet var den eneste artisten som ble spilt over høyttaleren, inkludert under nedtellingen til Bieber går på, Michael Jackson.

Det er neppe tilfeldig da Jackson er Biebers største idol, og han og crewet rundt jobber hardt for å innsette Bieber som den neste popkongen. Inntil videre er han en prins på vei opp, men med et litt sterkere låtmateriale i ryggen og sterkere fokus på det akustiske, er det vanskelig å se hvem som skulle kunnet utfordre ham.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling