Popshow-debut for Thomas Giertsen

Thomas Giertsens TV2-debut er klar: Komikeren skal bli seermagneten i årets «HitAwards»-show, der han entrer scenen som programleder sammen med Gunilla Holm.

Fra talkshow og øldrikking til popshow og champagne. Slik blir Thomas Giertsens TV-overgang. Nå har den fordums «Mandagsklubb»-stjernen vendt TVNorge ryggen. Lørdag 16. september debuterer han på TV2, for å trekke opp seertallene på musikkprisshowet «HitAwards».

TV2 var ikke fornøyd med fjorårets seertall og satser i høst på å gjøre showet enda friskere enn sist.

- Det hjelper å ha med Thomas. Det blir en litt annen stil i år, forteller Gunilla Holm - som avslører at Giertsens komikererfaring skal brukes for alt det er verdt. Morsomme videosnutter skal også prege sendingen.

- Jeg er umusikalsk, hevder Thomas Giertsen selv.

I gårsdagens «God Kveld, Norge» kunne TV-seerne selv erfare sannheten.

Fremmed fugl

Her rappet han sin egen hyllest til Leif Juster, med godt resultat.

- Musikk er likevel ikke det du forbindes mest med. Hva er ditt musikalske førstevalg?

- Når jeg kjøper plater, tar jeg alltid utgangspunkt i Terje Mosnes i Dagbladet. Vi to har veldig lik musikksmak og jeg har stolt blindt på ham i mange, mange år, påstår Thomas med standupglimt i øyet.

- Hva kan du tilføre «HitAwards»?

- Jeg føler meg litt som en fremmed fugl oppi det her. Jeg blir på en måte en slags John Coltrane på «full moon party» på Ibiza, fortsetter Giertsen til Dagbladet.

«HitAwards» ble første gang sendt i 1998. Da med Jahn Teigen og Gunilla Holm som programledere. I fjor ble Teigen byttet ut med Baba Nations frontfigur Erik Røe og snowboarder Daniel Franck.

I programmet stakk Lene Marlin av med hele fem priser.

odd.roar.lange@dagbladet.no

THOMAS GIERTSEN skal dra seere til årets "HitAwards"-show.