Du leser nå Dagbladet Pluss

Skravlekopp:

Popstjernas nye mål

Da Venke Knutson (40) la artistkarrieren på hylla, startet hun det hun håper blir en folkebevegelse mot ensomhet.

FOLKEBEVEGELSE: Tidligere artist Venke Knutson vil at vi skal snakke mer sammen og har initiativ til Skravlekoppen. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

På en kafé på Lambertseter senter en onsdags formiddag, møter vi den tidligere artisten, Venke Knutson, med en stort smil og en grønn kopp med kaffe. Rundt omkring sitter det flere pensjonister som prater, og andre som spiser lunsj. Noen har den samme grønne koppen. På koppen står det «Skravlekopp». Den har Knutson designet selv.

- Konseptet er at man kan ta en slik kopp og vise at man er åpen for en samtale, og lettere komme i kontakt med andre. Jeg ønsker å lage en folkebevegelse mot ensomhet, men også for en slags bevisstgjøring på hva man kan gjøre for andre.

Et signal

- Koppen i seg selv er bare et signal om at jeg er tilgjengelig for en prat. Enten man har lyst på en prat, eller at man tilbyr en prat. Jeg ønsker at vi skal «swipe» rommet før vi dukker ned i telefonen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.