Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Popstjerne angrep Dagbladet-fotograf

Tidligere East 17-vokalist Brian Harvey er anmeldt etter at han og følget hans natt tilmandag gikk løs på Dagbladets fotograf under Big Brother-festen. Han er tidligere dømt for å ha banket en pressefotograf i fylla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Raser mot sensur

- Jeg sa bare fuck off

Fotograf Truls Brekke og journalist Steinar Figved rykket ut da Dagbladet i natt fikk tips om en ambulanseutrykning til Big Brother-festen. En ung kvinne ble brakt ut av lokalene på båre og fraktet til Legevakten hvor hun måtte tilbringe natta. Kvinnens venninne slo seg vrang da hun oppdaget at pressen var til stede og fotograferte.

- Denne venninnen og Big Brothers sikkerhetsvakt forsøkte å hindre meg i å ta bilder. Vakta ga seg etter at ambulansesjåføren hadde forklart at pressen har lov til å ta bilder ved slike anledninger, sier fotograf Truls Brekke.

Ødela briller og kamerautstyr

Venninnen fortsatte å insistere på at hun skulle ha filmen fra kameraet. Mens denne krangelen pågikk, kom Brian Harvey og hans følge ut fra festlokalene for å ta taxien de hadde bestilt. Harvey hadde opptrådt på finaleshowet som soloartist, og var med på den påfølgende avslutningsfesten. Ifølge Dagbladets reportasjeteam blandet de seg med en gang inn i situasjonen.

- Jeg ble dyttet opp mot veggen og de prøvde å rive fra meg kameraet. Den opphissede situasjonen varte i flere minutter, forteller Brekke.

Han fikk ødelagt brillene sine og kostbart kamerautstyr. Journalisten gikk i mellom, men klarte ikke å stagge engelskmennene. Brekke og Figved anslår at det var i underkant av ti personer som kom mot dem, men ikke alle disse var i Harveys følge.

TURBULENT PRESSE-FORHOLD: Brian Harvey ble kastet ut av East 17 på grunn av sitt ustabile temperament og uheldige presse-uttalelser.Arkivfoto: SCANPIX/CAMERA PRESS DIGITAL
TURBULENT PRESSE-FORHOLD: Brian Harvey ble kastet ut av East 17 på grunn av sitt ustabile temperament og uheldige presse-uttalelser.Arkivfoto: SCANPIX/CAMERA PRESS DIGITAL Vis mer

- Brian Harvey var hovedmannen bak bråket, fastholder Brekke og Figved.

Kastet ut av bandet

Pop-millionæren ble i 1997 kastet som vokalist i East 17 fordi han i et radiointervju sa at ecstasy var ufarlig. Rekorden hans var tolv piller på en kveld, og han fortalte at dopet kunne gjøre folk bedre.

- Den siste tida har det blitt stadig vanskeligere å leve med Brians konstante og utålelige humørskifte. Hans holdning til gruppa, tilhengerne og til media har vært sjokkerende, skrev bandet etterpå i et åpent brev til fansen.

Året etter ble bråkmakeren dømt for å ha banket en pressefotograf som tok bilde av ham etter et fuktig nattklubb-besøk i London. Harvey og fire av hans venner dyttet fotografen i bakken og sparket ham mens han lå nede. Popstjerna ble dømt til å betale 50 000 kroner i bot og saksomkostninger.

Harvey avviser bråk

Big Brother-produsent Lasse Hallberg ble i formiddag informert av Dagbladet.no om nattas hendelser. Hallberg var selv på festen, og fikk beskjed om at Brian Harvey var blitt sint på en pressefotograf. Etter å ha vært i kontakt med Harveys talsmann i formiddag, videreformidler han følgende versjon av det som skjedde.

- Brian Harvey og hans følge kom ut og så tumultene mellom fotografen og venninnen til hun som ble fraktet vekk. De forsto at hun ønsket å få fotografens film, og Brian syntes det var teit av fotografen å ta slike bilder, sier Hallberg.

- Brians talsmann sier at det ikke ble noen tumulter mellom dem og fotografen. De dro rett fra stedet, forteller Hallberg.

- Har dere i Big Brother-produksjonen ansvar for å forhindre slike sammenstøt?

- Nei. Vi tok ansvar for sikkerheten inne på festen. Det som skjer utenfor veggene kan vi ikke være ansvarlige for, sier Hallberg.

Det har ikke lyktes Dagbladet.no å få tak i Brian Harveys kontaktmann i dag.

Ber Big Brother ta ansvar

I ettermiddag anmeldte Truls Brekke overfallet til politiet i Asker og Bærum.

- Vi kan ikke akseptere at våre fotografer blir angrepet når de er ute på jobb. Det er helt naturlig at vi rykker ut når vi får tips om en hendelse på et så markedsført program som Big Brother, sier fotosjef Jacques Hvistendahl i Dagbladet.

Han forstår ikke at Lasse Hallberg kan fraskrive seg ansvaret for sikkerheten rett utenfor Big Brother-døra.

- Sikkerhetsvaktene som var til stede kan ikke bare snu ryggen til når pressefolk havner i bråk med festdeltakerne. Det skal være trygt for journalister å oppsøke Big Brother, sier Hvistendahl.

TIDLIGERE DØMT: Med kjæresten på slep er Brian Harvey her på vei ut fra retten i februar 1998. Juryen idømte ham bot for fylleslagsmålet med pressefotografen.Arkivfoto: SCANPIX/EPA
TURBULENT PRESSE-FORHOLD: Brian Harvey ble kastet ut av East 17 på grunn av sitt ustabile temperament og uheldige presse-uttalelser.Arkivfoto: SCANPIX/CAMERA PRESS DIGITAL
Hele Norges coronakart