SOLER SEG I POPGLANSEN: Popartist og DJ Alan Walker likte ikke at statsminister Erna Solberg la ut et blide av de to sammen på Høyres offisielle Instagram-konto. Nå er bildet av de to profilerte bergenserne fjernet, og Høyre har beklaget hendelsen. Foto: 730.no/Instagram
SOLER SEG I POPGLANSEN: Popartist og DJ Alan Walker likte ikke at statsminister Erna Solberg la ut et blide av de to sammen på Høyres offisielle Instagram-konto. Nå er bildet av de to profilerte bergenserne fjernet, og Høyre har beklaget hendelsen. Foto: 730.no/InstagramVis mer

Alan Walker

Popstjerne føler seg misbrukt av Erna

Manager Gunnar Greve reagerer sterkt.

Valgkampen drar seg til og politikere er på hogget. De politiske partiene bruker ulike sosiale medier for hva det er verdt.

Nå har Høyre og statsminister Erna Solberg i sin iver over å vise seg fram tråkket over en grense, ifølge manager Gunnar Greve. I dag måtte partiet fjerne et bilde på sin offisielle Instagram-konto av Erna Solberg og artisten Alan Walker, som ble tatt i helga.

Bildet viser de to sammen, med teksten: «DJ Erna og Alan Walker ønsker dere en god helg».

Dette synes verken artisten eller manageren Gunnar Greve noe særlig om. Popartisten ønsker ikke å bli knyttet til Høyre eller bli brukt til inntekt for partiet.

Til bloggen 730.no, som først omtalte overtrampet, sier Gunnar Greve:

- Verken Alan eller noen av oss i teamet rundt ham har gitt klarsignal eller blitt informert om denne bruken før 730.no gjorde oss oppmerksom på det. Vi tar kontakt med Høyre nå i morgentimene for å få fjernet annonsen og få en forklaring.

Høyre beklager, og partiets generalsekretær John-Ragnar Aarset sier følgende til Dagbladet:

- Jeg har nylig fått en telefon fra Gunnar Greve, manageren til Alan Walker. Han ønsket at vi skulle ta bort FB- og Instagram-posten med Erna Solberg og Alan Walker. Vi hadde en hyggelig prat, og det ønsket har vi selvfølgelig imøtekommet umiddelbart.

TREKKER REKLAME: Selskapet GoDaddy, som tilbyr webdomener, har bestemt seg for å trekke denne hundereklamen fra Super Bowl etter massive protester. Video: GoDaddy Vis mer Vis mer

Han forteller at bakgrunnen for bildet er at Erna Solberg og Alan Walker deltok i forbindelse med åpningen av et nytt fabrikkanlegg hos Hydro på Karmøy på torsdag.

- Selv om det aldri var vår intensjon å få det til å se ut som Alan Walker gir politisk støtte til Høyre, respekterer vi selvfølgelig hans ønske om å ikke blir forbundet et parti eller en politiker, og fjerner derfor denne posten, sier Aarset til Dagbladet.