TILSTÅR: Jung Joon Young innrømmer å ha filmet og delt videoer av kvinner mens han har hatt sex med dem. Her under en pressekonferanse i Kina før en konsert i 2014. Foto: Tpg/ZUMA Wire
TILSTÅR: Jung Joon Young innrømmer å ha filmet og delt videoer av kvinner mens han har hatt sex med dem. Her under en pressekonferanse i Kina før en konsert i 2014. Foto: Tpg/ZUMA WireVis mer

K-pop:

Popstjerner i sexskandale ryster Sør-Korea

Popstjerna Jung Joon-Young innrømmer å ha delt sexvideoer.

Den sørkoreanske artisten og TV-profilen, Jung Joon-Young, innrømmer å ha filmet seg selv ha sex med kvinner og delt videoene på nett, uten deres samtykke.

Ifølge BBC er popstjerna siktet for å ha filmet minst ti kvinner, i et tidsrom mellom 2015 og 2016.

Dette ble kjent etter at politiet etterforsket den sørkoreanske artisten Seungri, som seinere ble siktet for å drive et ulovlig prostitusjonsnettverk. Videoene skal ha blitt delt i et chatterom som begge artistene skal ha vært en del av, ifølge The Guardian.

Unnskylder seg

Nå ber Jung om unnskyldning, og sier han skal gi seg i showbusiness. Artisten ble berømt etter at han deltok i et talentshow på TV.

- Jeg filmet kvinner uten deres samtykke, og jeg delte det i et chatterom. Da jeg gjorde det følte jeg ingen skyld, sier Jung i et offentlig brev.

Tirsdag kveld ble han siktet for ulovlig filming og deling av materiale.

- Mest av alt unnskylder jeg meg til kvinnene i videoene, og alle dem som er rystet og skuffet av denne sjokkerende hendelsen, sier han.

I 2016 ble Jung siktet for å ha filmet en kvinne uten samtykke mens de hadde sex, men påtalemyndigheten henla saken da kvinnen trakk beskyldningene.

Politiet i Seoul sier Jung skal avhøres torsdag, ifølge BBC.

KARNEVAL: Da Brasils president Jair Bolsonaro postet spørsmålet på Twitter, lot ikke reaksjonene vente på seg. Video: Twitter, Emilie Rydning og Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Stort problem

Artisten Seungri, som har blitt kalt Koreas svar på Great Gatsby, var medlem av K-popgruppa «Big Bang» fram til mandag. Han trakk seg etter at nyheten om at han var arrestert og siktet for å drive prostitusjon spredte seg i sosiale medier, mandag kveld.

BIG BANG: K-pop-gruppa Big Bang under et pressetreff i Taiwan i 2012. Seungri er andre fra venstre. Foto: Wally Santana / AP
BIG BANG: K-pop-gruppa Big Bang under et pressetreff i Taiwan i 2012. Seungri er andre fra venstre. Foto: Wally Santana / AP Vis mer

28-åringen er siktet for å ha drevet en prostitusjonsring ved flere nattklubber i Gangnam district i Seoul. Ifølge The Guardian ga Seungri seg for å beskytte managementet sitt, YG Entertainment, og bandkollegaene fra mer ydmykelse.

Deling av sexvideoer på nett har vært et stort problem i Sør-Korea. Det har ved flere tilfeller blitt funnet skjulte kameraer i toaletter og prøverom. Ifølge BBC ble det meldt inn 6000 tilfeller av delte sexvideoer bare i 2017. I fjor sommer demonstrerte flere tusen kvinner, for å innføre strengere sanksjoner mot dem som filmet og delte videoene.

Anklagene mot Seungri og Jung Joon-Young har rystet K-popbransjen. Musikken bidrar med flere milliarder dollar til landets økonomi, skriver den britiske avisa.

«K-pop» er en forkortelse for koreansk popmusikk. Ofte blir musikken framført av gutte- og jentegrupper som synger og danser. Musikksjangeren er veldig populær i Asia og sangtekstene blir oversatt til forskjellige språk. En av de største hitlåtene internasjonalt var «Gangnam Style» av artisten Psy, som ble en landeplage i 2013. I skrivende stund har låta 3,3 milliarder avspillinger på YouTube.