K-pop:

Popstjerner i sexskandale ryster Sør-Korea

Popstjerna Jung Joon-Young innrømmer å ha delt sexvideoer.

TILSTÅR: Jung Joon Young innrømmer å ha filmet og delt videoer av kvinner mens han har hatt sex med dem. Her under en pressekonferanse i Kina før en konsert i 2014. Foto: Tpg/ZUMA Wire
TILSTÅR: Jung Joon Young innrømmer å ha filmet og delt videoer av kvinner mens han har hatt sex med dem. Her under en pressekonferanse i Kina før en konsert i 2014. Foto: Tpg/ZUMA Wire Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den sørkoreanske artisten og TV-profilen, Jung Joon-Young, innrømmer å ha filmet seg selv ha sex med kvinner og delt videoene på nett, uten deres samtykke.

Ifølge BBC er popstjerna siktet for å ha filmet minst ti kvinner, i et tidsrom mellom 2015 og 2016.

Dette ble kjent etter at politiet etterforsket den sørkoreanske artisten Seungri, som seinere ble siktet for å drive et ulovlig prostitusjonsnettverk. Videoene skal ha blitt delt i et chatterom som begge artistene skal ha vært en del av, ifølge The Guardian.

Unnskylder seg

Nå ber Jung om unnskyldning, og sier han skal gi seg i showbusiness. Artisten ble berømt etter at han deltok i et talentshow på TV.

- Jeg filmet kvinner uten deres samtykke, og jeg delte det i et chatterom. Da jeg gjorde det følte jeg ingen skyld, sier Jung i et offentlig brev.

Tirsdag kveld ble han siktet for ulovlig filming og deling av materiale.

- Mest av alt unnskylder jeg meg til kvinnene i videoene, og alle dem som er rystet og skuffet av denne sjokkerende hendelsen, sier han.

I 2016 ble Jung siktet for å ha filmet en kvinne uten samtykke mens de hadde sex, men påtalemyndigheten henla saken da kvinnen trakk beskyldningene.

Politiet i Seoul sier Jung skal avhøres torsdag, ifølge BBC.

KARNEVAL: Da Brasils president Jair Bolsonaro postet spørsmålet på Twitter, lot ikke reaksjonene vente på seg. Video: Twitter, Emilie Rydning og Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Stort problem

Artisten Seungri, som har blitt kalt Koreas svar på Great Gatsby, var medlem av K-popgruppa «Big Bang» fram til mandag. Han trakk seg etter at nyheten om at han var arrestert og siktet for å drive prostitusjon spredte seg i sosiale medier, mandag kveld.

BIG BANG: K-pop-gruppa Big Bang under et pressetreff i Taiwan i 2012. Seungri er andre fra venstre. Foto: Wally Santana / AP
BIG BANG: K-pop-gruppa Big Bang under et pressetreff i Taiwan i 2012. Seungri er andre fra venstre. Foto: Wally Santana / AP Vis mer

28-åringen er siktet for å ha drevet en prostitusjonsring ved flere nattklubber i Gangnam district i Seoul. Ifølge The Guardian ga Seungri seg for å beskytte managementet sitt, YG Entertainment, og bandkollegaene fra mer ydmykelse.

Deling av sexvideoer på nett har vært et stort problem i Sør-Korea. Det har ved flere tilfeller blitt funnet skjulte kameraer i toaletter og prøverom. Ifølge BBC ble det meldt inn 6000 tilfeller av delte sexvideoer bare i 2017. I fjor sommer demonstrerte flere tusen kvinner, for å innføre strengere sanksjoner mot dem som filmet og delte videoene.

Anklagene mot Seungri og Jung Joon-Young har rystet K-popbransjen. Musikken bidrar med flere milliarder dollar til landets økonomi, skriver den britiske avisa.

«K-pop» er en forkortelse for koreansk popmusikk. Ofte blir musikken framført av gutte- og jentegrupper som synger og danser. Musikksjangeren er veldig populær i Asia og sangtekstene blir oversatt til forskjellige språk. En av de største hitlåtene internasjonalt var «Gangnam Style» av artisten Psy, som ble en landeplage i 2013. I skrivende stund har låta 3,3 milliarder avspillinger på YouTube.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer