Populær prins dukker opp i neste sesong av «Game of Thrones»

Se hvem som skal spille «The Red Viper».

POPULÆR SERIE: Det allerede enorme persongalleriet i «Game of Thrones» får enda en ny, viktig karakter i «The Red Viper». Foto: HBO.
POPULÆR SERIE: Det allerede enorme persongalleriet i «Game of Thrones» får enda en ny, viktig karakter i «The Red Viper». Foto: HBO.Vis mer

(Dagbladet:) Den mest omtalte rollen i sesong 4 av den populære serien «Game of Thrones» er nå besatt. Det melder Entertainment Weekly.

«The Red Viper» kommer Blant fansen har det lenge vært spekulert i når rollefiguren til Oberyn Martell kommer inn i serien.

Nå er det klart at rollen som den populære karakteren er kapret av den chilenske skuespilleren Pedro Pascal, og at karakteren kommer inn i serien i neste sesong.

Fordi bøkene rommer så mye mer enn TV-serien, går mye av spekulasjonene rundt sesong 4 på hvilke rollefigurer som kommer med.

Oberyn Martell har kallenavnet «The Red Viper», og regnes av fans som en av de mest populære karakterene i boka «A Storm of Swords».

På fansider for serien er det derfor mye jubel over at han nå dukker opp også på TV-skjermen.

Sjarmerende, men utspekulert Martell omtales i bøkene som en sjarmerende, men utspekulert prins fra Dorne.

Hans søster Elia ble brutalt myrdet av Lannister-ridderen Clegane i forbindelse med at Robert Baratheon kapret tronen (altså før serien begynte).

FÅR STOR ROLLE: Den chilenske skuespilleren Pedro Pascal skal spille rollen som Oberon Martell i den populære serien. Foto: Scanpix.
FÅR STOR ROLLE: Den chilenske skuespilleren Pedro Pascal skal spille rollen som Oberon Martell i den populære serien. Foto: Scanpix. Vis mer

Det er ventet at Martell i sesong fire kommer til King's Landing for å hevne søsteren.

Vokste opp i Danmark og USA
Skuespilleren Pedro Pascal ble født i Chile, men familien hans kom som flyktninger til Danmark allerede da han var baby.

Han vokste imidlertid opp i California, og har de siste årene spilt i serier som Buffy, the Vampire Slayer, The Good Wife og Graceland. Han spiller også i tredje sesong av Homeland, som vises i USA til høsten.

Andre halvdel av boka Dagbladet har tidligere skrevet om hva man antar at vil skje i sesong 4

Det er forventet at sesong 4 omhandler andre halvdel av boka «A Storm of Swords». Sesong 3 omhandler den første halvdelen av denne boka.

Da bøkene inneholder langt mer handling enn det er plass til i TV-serien, er det blant de ivrigste fansene knyttet mye spenning til hvilke karakterer som skal være med i TV-serien fremover. 

Flere nye karakterer Tre viktige roller er allerede bekreftet til sesong 4. I tillegg til Oberyn Martell, gjeder det Magnar of Thenn - en av de beste krigerne hos villfolket utenfor muren. Ifølge Wetpaint er det bekreftet at denne karakteren vil dukke opp, men ingen vet nøyaktig hvilken rolle han vil spille. 

I sesong 3 har mye av hans historie blitt sydd inn i karakteren til Tormund Giantsbane, som er spilt av norske Kristoffer Hivju. Det er ikke klart om introduksjonen av den nye karakteren vil ha noe å si for Hivjus rolle.

Også Mace Tyrell, Margaerys far, dukker opp i neste sesong. Han er allerede beskrevet av sin mor, Lady Olenna, som «ikke særlig imponerende». 

POPULÆR: Emilia Clarke i rollen som Daenerys Targaryan er svært populær. Foto: HBO / Stella Pictures.
POPULÆR: Emilia Clarke i rollen som Daenerys Targaryan er svært populær. Foto: HBO / Stella Pictures. Vis mer

Dagbladet har tidligere skrevet om hvorfor det haster slik for skaperne av serien å få serien ferdig.