Populære amerikanske presidenter

Forfatteren Ole O. Moen ankommer boklista med en godt timet utgivelse om amerikanske presidenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Professor Ole O. Moens nye bok om de amerikanske presidentene har gjort innrykk på boklista. «USAs presidenter. Fra George Washington til George W. Bush» ankommer listen over mestselgende generell litteratur på en åttendeplass.

I disse nominasjonstider er det tydelig at interessen rundt amerikansk politikk er stor, og innføringen i de 43 hvite mennene som har ledet landet fram til i dag ser ut til å treffe godt.

Forfatteren Ole O. Moen underviser i Nord-Amerika-studier ved universitetet i Oslo, og kan uten overdrivelse nevnes blant en av de mest rådspurte fagpersonene når det kommer til amerikansk politikk og historie.

Og utenlandsk historie ser ut til å gjøre det akkurat like godt som historier fra utlandet. Blant de femten mestselgende skjønnlitterære pocketbøkene her til lands, finnes nemlig kun to med norske forfattere. Nordnorske Herbjørg Wassmo med «Et glass melk, takk» og Erik Fosnes Hansen og hans «Løvekvinnen», er de eneste forfatterne med en plassering på lista, henholdsvis på tiende og ellevte plass.

Ellers kan avdøde Stieg Larsson og den stadig mestselgende Khaled Hosseini, og hans nylig filmatiserte «Drageløperen», notere hver sin topplassering etter årets tredje uke. Nykommeren Ian McEwan har fått betraktelig drahjelp av kinofilmen «Om forlatelse», og debuterer på plass nummer tre bak de to salgsgigantene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer