Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Populære amerikanske presidenter

Forfatteren Ole O. Moen ankommer boklista med en godt timet utgivelse om amerikanske presidenter.

Professor Ole O. Moens nye bok om de amerikanske presidentene har gjort innrykk på boklista. «USAs presidenter. Fra George Washington til George W. Bush» ankommer listen over mestselgende generell litteratur på en åttendeplass.

I disse nominasjonstider er det tydelig at interessen rundt amerikansk politikk er stor, og innføringen i de 43 hvite mennene som har ledet landet fram til i dag ser ut til å treffe godt.

Forfatteren Ole O. Moen underviser i Nord-Amerika-studier ved universitetet i Oslo, og kan uten overdrivelse nevnes blant en av de mest rådspurte fagpersonene når det kommer til amerikansk politikk og historie.

Og utenlandsk historie ser ut til å gjøre det akkurat like godt som historier fra utlandet. Blant de femten mestselgende skjønnlitterære pocketbøkene her til lands, finnes nemlig kun to med norske forfattere.

Nordnorske Herbjørg Wassmo
med «Et glass melk, takk» og Erik Fosnes Hansen og hans «Løvekvinnen», er de eneste forfatterne med en plassering på lista, henholdsvis på tiende og ellevte plass.

Ellers kan avdøde Stieg Larsson og den stadig mestselgende Khaled Hosseini, og hans nylig filmatiserte «Drageløperen», notere hver sin topplassering etter årets tredje uke.

Nykommeren Ian McEwan har fått betraktelig drahjelp av kinofilmen «Om forlatelse», og debuterer på plass nummer tre bak de to salgsgigantene.

Salgsstatistikk er hentet fra følgende bedrifter: Ark Bokhandel (86 butikker), Libris (100 av 136 butikker), Notabene (124 butikker), Norli (68 butikker), Fri Bokhandel (19 av 147 butikker), Tanum Karl Johan, og Haugen Bok. Bokdata fra Den norske Bokdatabasen AS.

LES OGSÅ:

43. PRESIDENT: «USAs presidenter» kommer i god tid før den sittende presidenten må forlate sitt ovale kontor. Foto: SCANPIX
43. PRESIDENT: «USAs presidenter» kommer i god tid før den sittende presidenten må forlate sitt ovale kontor. Foto: SCANPIX Vis mer
FILMATISERT: Ian McEwans «Om forlatelse» trekker norske kinopublikummere til skjermen, og boklesere til bokhandelen. Her den unge skuespilleren Saoirse Ronan.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media