- Populære gutter tenner meg ikke

Christina Aguilera (19) snakker ut om musikk, ungdomstida og kjærligheten.

Aguilera begynte å synge da hun var seks år gammel. To år seinere hadde hun sin første opptreden på tv. Det behøver ikke være enkel ballast når man skal begynne på skolen.

- Jeg følte meg fremmedgjort, fordi livet mitt var annerledes enn livene til de andre ungene. Noen kunne ikke tolerere at jeg var kjendis, og jeg ble utsatt for mye misunnelse. I perioder var det kjempevanskelig, sier Aguilera i et stort og åpenhjertig intervju med Aftonbladet.

- Når de andre jentene snakket om gutter og cheerleading... Jeg mener, jeg gjorde også mitt når det gjelder cheerleading. Men det som rørte seg inne i hodet mitt, var musikk. Og ingen forsto det. De andre lyttet ikke til musikk på samme måte som meg. Du forstår, jeg hørte virkelig musikken. Lyttet til hver eneste detalj. Når de andre elevene begynte på college, skrev jeg min første platekontrakt. Så får man si at dette er min college-erfaring, sier hun.

Dårlig forbilde

Det er sagt at Christina Aguilera er det dårlig forbilde for ungdommen.

- Jeg er blitt kalt alt mulig. Noen sier jeg er det dårlig forbilde, andre sier jeg er et bra forbilde. En del reagerer på at jeg viser magen min. Men det er noe jeg synes det er gøy å gjøre. Det er en sånn moteting. I blant gjør jeg det, i blant gjør jeg det ikke. Sånn er det å være 19 år.

- Å være forbilde er ganske vanskelig. Hvis jeg påvirker jenter til å gjøre positive ting, er det bra. Men det kommer aldri til å bli slik at alle synes det jeg gjør er bra.

Aguilera mener hun blir dømt hardere enn mannlige artister.

- Se på 'Nsync og Backstreet Boys. De er kulest. Men de går opp på scenen og gjør vrikkende bevegelser med underlivet mot publikummet som har en gjennomsnittsalder på 13 år. Og ingen sier ett dugg. Ikke ett dugg! Det er fortsatt slik i samfunnet. Når en gutt er promiskuøs, får han ros. Når en jente er det, blir hun skjelt ut.

Romanserykter

Det går rykter om at Aguilera er sammen med Fred Durst i Limp Bizkit. Det går også rykter om at hun er sammen med Eminem.

- Ah, jeg vet ikke helt. Det siste året har jeg prøve å unngå det «Hvem er du forelsket i»-spørsmålet. Jeg slenger ut noen navn, og hinter litt for moro skyld. Men jo, jeg har vært litt forelsket i Eminem. Men er ikke forelsket i ham nå. Jeg er sånn at hvis alle andre jenter er forelsket i en gutt, så blir ikke jeg det. Det er avtennende om en gutt får for mye oppmerksomhet. Da skal han få jobbe hardt for å komme noen vei med meg.

For tida har hun heller ikke tid til å skaffe seg en kjæreste.

- Det er vanskelig for meg å møte nye mennesker. Og når jeg gjør det, blir det flyktig, for jeg er aldri lenge på samme sted. I tillegg er det vanskelig å være i et langvarig forhold i denne gale bransjen, der jeg lever konstant under lupen. Jeg har jo ikke noe privatliv.

TØFF: Christina Aguilera synes det er vanskelig å være forbilde.