PLASTIKK-VERSJON: Bøkene «Fifty Shades of Grey» har solgt i over hundre millioner eksemplarer, spillefilmen får folk til å løpe til kinoene om dagen - og Lego-versjonen er til nå sett av 4,5 millioner på nettet. Foto: Skjermdump fra Youtube.
PLASTIKK-VERSJON: Bøkene «Fifty Shades of Grey» har solgt i over hundre millioner eksemplarer, spillefilmen får folk til å løpe til kinoene om dagen - og Lego-versjonen er til nå sett av 4,5 millioner på nettet. Foto: Skjermdump fra Youtube.Vis mer

- Populariteten er mye større enn forventet

Over fire millioner har nå sett Lego-versjonen av «Fifty Shades of Grey».

(Dagbladet): Fire og en halv million seere har i løpet av kort tid klikket seg inn på  nettet for å se en ganske spesiell versjon av «Fifty Shades of Grey». Men videoen, som er en bilde for bilde-gjengivelse av traileren for den kinoaktuelle og svært omdiskuterte filmen - med legofigurer i rollene - har ikke gjort personene som står bak rike.

- Populariteten er mye større enn forventet, sier Antonio Toscano til Dagbladet, som sammen med partneren Andrea Toscano er ansvarlig for den populære filmsnutten.

Han legger til at han ikke tjener noen penger på dette, og understreker at videoen er laget på fritida og utelukkende for moro skyld.

LEKEN SUKSESS:  Fifty Shades og Lego er blitt en slager på Youtube. Foto: Skjermdump fra Youtube
LEKEN SUKSESS: Fifty Shades og Lego er blitt en slager på Youtube. Foto: Skjermdump fra Youtube Vis mer

- Men nå føler vi et visst ansvar, siden folk spør oss hva det neste blir, sier han.

Antonio og Andrea Toscano har allerede fått mye skryt for sine versjoner av filmtrailere basert på filmer som «Iron Man», «Star Wars» og «Guardians of The Galaxy» - for å nevne noen. Men når det gjelder antall klikk, har ingenting har kommet i nærheten av denne kantete versjonen av «Fifty Shades of Grey».

Kritikk «Fifty Shades of Grey» er basert på tre bøker skrevet av forfatter E.L. James, som er solgt i over utrolige 100 millioner eksemplarer. Den forteller historien om den unge kvinnen Anastasia som utvikler et sadomasochistisk forhold til den mystiske Mr. Grey.

Da bøkene kom ut skapte de debatt, og de ble kritisert for å være spekulative. Men det la ikke noen demper på populariteten. Kort tid etter var det snakk om å lage en filmversjon.
 
Spekulasjoner om hvem som skulle spille hovedrollene førte til heftig diskusjon, både på nettet og over lunsjbord i mange land. Det var til slutt Dakota Fanning og Jamie Dornan som fikk rollene.

I dag finnes det diverse effekter, fra brettspill til diverse «leker for voksne», som er inspirert av «Fifty Shades of Grey». Og nå altså en video laget med Lego-figurer.

Lego ikke tilknyttet Antonio Toscano understreker at Lego Group og Universal Pictures ikke er involvert på noen måte.

- Bortsett fra at jeg har kjøpt mange Legoprodukter opp gjennom livet, er ikke Lego på noen måte tilknyttet dette, sier han, og legger til at den populære stopmotion-filmen ikke er del av en markedsføringskampanje for filmen.

Verken Lego eller Universal har foreløpig uttalt seg om videoen. «Fifty Shades of Grey» har siden premieren 9. februar spilt inn 265 millioner dollar på verdensbasis.

Mot det blir selv 4,5 millioner klikk på Youtube som et lite dask på rumpa å regne.