Popverdenens rikeste

Madonna er god for 5,6 milliarder kroner. Og snart ruller millionene fra hennes nyeste album «Music» inn på kontoen.

Det er musikk- og kulturmagasinet Rolling Stone som har funnet fram til den nybakte tobarnsmammaens kontobeholdning.

Formuen på hele 613 millioner dollar, eller over 5,6 milliarder norske kroner, matches bare av en annen guru i musikkbransjen - Sir Paul McCartney.

For to år siden ble hans formue tallfestet til et sted over fem milliarder norske kroner. Dermed sitter han side ved side med Madonna på musikkindustriens pengetrone.

Celebert selskap

Fredag slippes tobarnsmorens siste album «Music», som vil sørge for mer klingende mynt i kassa. Men det er ikke bare egen musikk som har gjort Madonna til en holden dame. I tillegg til utsolgte konserter og den ene suksess-plata etter den andre, har divaen tjent en god slump på sitt eget plateselskap «Maverick». Blant annet sto selskapet bak Alanis Morisettes «Jagged little pill».

Madonna knuser flere store kommersielle artister på inntjeningsfronten, og hun regjerer på topp som eneste høne i pengegaloppens hanekurv.

Lenger nede på lista finner vi nemlig David Bowie med vel to milliarder kroner, Elton John med halvannen milliard, Mick Jagger med vel 1,25 milliarder og Phil Collins med knappe milliarden.

<B>RIKING:</B> Sir Paul McCartney kan le hele veien til banken.
RIKING II:</B> David Bowie kunne gjerne ha kostet på seg et smil?