«Portal 2» har fått dato

Ventetiden blir ikke så lang som først fryktet.

||| Etter at «Portal 2» for mange seilte opp som årets mest interessante spill etter årets E3 i Los Angeles, var det sure nyheter når Valve sendte ut meldingen om at spillet blir utsatt fra julen 2010 til den enda mer diffuse datoen «2011». Grunnen skal ha vært kvalitetssikring av spillet, hvor Valve forsikret om at dette var til alles beste.

Det vi fikk se fra spillet bak lukkede dører under E3-spillmessen i sommer, gjorde ikke at interessen minket nevneverdig:

Det er liten tvil om at «Portal 2» er et langt mer ambisiøst spill enn det forrige. Det virker å bli smekkfullt av sjel og gjennomsyret med kjærlighet fra utviklerne, var noe av det PressFire satt igjen med av inntrykk etter demonstrasjonen fra Valve.

Grafisk sett har spillet også blitt oppjustert flere hakk. Lyseffekter og overflater har langt mer detaljer denne gangen. Det noe sterile miljøet i det første spillet har fått en mer levende atmosfære. Selve puslespillene virker også mer komplekse.

Nå avslører det amerikanske spillmagasinet Game Informer at Valve har brukt spillmessen GamesCom i Köln til å endelig spikre datoen, og den blir 9. februar 2011.

Samtidig skriver magasinet at «The Office»-manusforfatter og skuespiller Stephen Merchant har fått rollen som roboten Wheatley i spillet. Wheatley blir en av de nye birollene som bidrar som et hjelpsomt innslag, med varm og sjarmerende humor.

«Portal 2» er den direkte oppfølgeren til kultsuksessen som var ment som et lite og kreativt prosjekt i forbindelse med «The Orange Box», en samling med «Half Life»-produkter. Det viste seg å bli et så stort fenomen at Valve nå har valgt å utvikle en oppfølger.

I «Portal» spilte du en «prøvekanin» i et teknologisk eksperiment som involverte en pistol som du kan bruke for å lage portaler. Det blir derfor din oppgave å komme deg levende gjennom en rekke gåter basert på fysikk og bruk av portalene.  

«Portal 2» utvikles til Xbox 360, PC og PlayStation 3 og slippes 9. februar 2011.

«Portal 2» har fått dato