«Portal 2» utsatt til 2011

Fordi det er «vanskelig å lage spill».

|||Valve skulle etter planen ha et eget arrangement for «Portal 2» på årets E3, men kansellerte plutselig arrangementet i forrige uke. Valve forsikret likevel at det vil bli avslørt en overraskelse under E3.

Nå kommer det flere dårlige nyheter fra Valve: «Portal 2» blir nemlig utsatt til 2011.

Den opprinnelige planen var å slippe oppfølgeren til det kritikerroste spillet «Portal» til Xbox 360 og PC julen 2010, men ifølge en pressemelding er det «vanskelig å lage spill».

Pressemeldingen, som er av den uvanlige typen, forsikrer alle om at «livet på jorden ikke umiddelbart vil ta slutt idet alle molekyler i kroppen din eksploderer i lysets hastighet», samtidig som de forsikrer alle om at konsekvensene av utsettelsen vil gjøre spille bedre.

Som et lite plaster for såret for den dårlige nyheten benytter Valve muligheten til å bekrefte at den hemmelige overraskelsen under E3 vil være «Portal 2»-relatert.

Spekulasjoner har florert på nettet om overraskelsen de siste dagene og noen av teoriene har inkludert den svært etterlengtede tredje episoden i «Half Life 2», noe Valve har avkreftet.

Den siste teorien var at Valve ville annonsere en ny versjon av deres spillmotor Source, noe som nå også blir avkreftet.

I «Portal» spiller du en «testkanin» i et høyteknologisk eksperiment hvor du skal prøve ut utstyr som kan lage portaler. E3 starter 15. juni og vi er til stede for å rapportere det Valve måtte vise.