Posh a' meg!

Historien om David Beckham på TV2 seint i går kveld verken rystet eller overrasket. Vi møtte en tilnærmet normal, ærlig og hyggelig 25-åring som tilfeldigvis spiller sinnssykt bra fotball. Og har en sinnssykt berømt syngekone som ikke er i nærheten av samme talent.

Victoria Beckham - også kalt Posh - stilte med fem frisyrer i ITV-programmet fra tidligere i år. Hovedpersonen David stilte med bare én. Til gjengjeld skiftet han klær i voldsomt tempo, men som pappa Ted sa det:

- Det får bli hans sak. Og faktisk synes jeg David ser pen ut i sarong.

Hjemme

Programmet startet i - og vendte stadig tilbake til - parets luksuriøse hjem i Chesire. Der ble paret intervjuet på sitt kjøkken - bortsett fra på slutten, da vår kikkertrang ble velsignet med Beck og Posh i sofaen i en blendahvit kjempestue, kikkende på en gigantisk tv-skjerm.

Beckham forlot familiens hjem i London og dro til Manchester 13 år gammel. Siden har han aldri sett seg tilbake. Ifølge Annie Kaye, vertinna, satt han på hybelen og øvde på å skrive autografer når han ikke trente. Foreldrene Ted og Sandra fortalte at alt som hadde talt for sære David fra han var bitte liten, var å en gang bli stjerne i United.

Posh sa ikke så mye å bli klok på, men hun prøvde i alle fall å oppmuntre ektemannen til å tro at han ikke er dum. Overfor programskaperen uttrykte hun at David Beckham er en dyp person. Den siste uttalelsen sier trolig mer om pretensiøse Posh enn om jordnære David. Så da Posh ble spurt om hun har grønne fingrer, kom det ikke som en overraskelse at hun svarte:

- Bare når jeg bruker grønn neglelakk.

Sportshelt

Men altså: David Beckham. Mitt inntrykk er mer positivt enn før. Enhver fattiggutt som plutselig begynner å tjene et tresifret antall millioner kroner i året, må nødvendigvis endres. Noen av oss ville nok motstått fristelsen til å kjøpe et slott, kjøre fancy biler, tatovere «Victoria» på arabisk og gå med bukser som koster en vanlig månedslønn.

Men «dumme» David (han fleipet mye dette underveis), i sitt spinkle og naive stemmeleie, har i alle fall beholdt evnen til å la seg forundre, glede og tenne.

Mannen med verdens mest omtalte hælspark (mot argentineren Simone under VM i 1998) gikk fra å være Englands mest forhatte mann til å bli kaptein for samme land, og nasjonens største sportshelt. Beckham var som et barn da han snakket om kapteinsvervet.

Og fortsatt kjenner han spenningen når han går gjennom spillertunnelen på Old Trafford og vet at 70000 fans venter. Venter på ekstasen.