Positive anmeldere

Linn Ullmann får gode kritikker for sin debutroman «Før du sovner». Men noen anmeldere har problemer med helt å forstå hva hun skriver.

«Strålende debutroman», skriver Aftenposten. «Skrivestilen hennes er, om ikke alltid hyperoriginal, så har den et fandenivoldsk driv, en rappmunnet pågåenhet som kler stoffet.....Linn Ullmanns tekst kan minne om en tidlig John Irving, før han skled ut i sentimentaliteten. Heldigvis går hun ikke i den fellen».

VG gir terningkast 5 og skriver at romanen er begavet....Med en språklig og mental fantasi som imponerer. Det er en overskuddsroman dette - morsom å lese og til å bli klok av også, skriver avisen.

Forstår ikke

Men Ullmann får ikke bare ros. Enkelte anmeldere har problemer med å skjønne seg på vrimmelet av temaer som tas opp i boken. «Hva skriver hun egentlig?» spør Dagsavisens anmelder. «Ulempen er at jeg blir sittende og lure på om alt dette er dynget på hverandre i et forsøk på å skjule mangelen på helhet» skriver avisens anmelder videre.

«Romanen er strukturert som et puslespill, men det ferdige bildet er ikke lett å skjønne seg på», skriver Dagens Næringsliv.

P2s Kulturnytt fremhever på sin side det flerstemmige i romanen som positivt. Anmelderen mener det ikke er hverdagskost å skrive en polyfon roman i Norge - spesielt ikke når det også er gjort så virtuost, som en formfullendt fuge.

(NTB)