Posør i mørket

Interessant om høyreekstreme miljøer, lettlest, av og til vanskelig å skjønne at notene forklarer det de skal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Enda en gang kommer det en biografi som vil gi både sjangerens tilhengere og motstandere vann på mølla. Biografien bringer nytt stoff og nødvendiggjør nye historiske undersøkelser. Biografien isolerer det enkelte mennesket og ser ikke de store historiske sammenhengene og er empiristisk.

Kildepuritanistene vil rynke på nesa. Det vil nok de homopolitisk korrekte også gjøre. De er selvfølgelig interessert i at homofiliens historie skal skrives, men er naturlig nok ikke begeistret for at den handler om halvgamle fylliker som hygger seg med italienske skolegutter.

Det kunne nok være en innvending at så stor vekt som boka legger på å forstå Sven Elvestad gjennom hans seksualitet, er de samtidige holdningene til homofili i Norge lite drøftet.

Samtidsdokumenter

Boka foregår i Oslo og København, München og Venezia, Roma, Stockholm, Capri og Positano. Det er ikke mye biografisk kildemateriale Bernt Rougthvedt har i form av samtidige skriftlige dokumenter fra Sven Elvestad. Det lille han har får han mye ut av, det skjer ved at det suppleres med annet samtidig materiale, som regel brev, mellom personer som sto Sven Elvestad nær. Med dette materialet er han på trygg grunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer