Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Posøren i den begavede forfatteren ser ut til å ha tatt helt overhånd

Knausgård må holde Cornelius Jakhelln i ørene.

BRILJERER: Cornelius Jakhelln briljerer med språkbegavelse og humor i sin nye bok, som er utgitt på forlaget til Karl Ove Knausgård. Men den er altfor banal og selvrefererende. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BRILJERER: Cornelius Jakhelln briljerer med språkbegavelse og humor i sin nye bok, som er utgitt på forlaget til Karl Ove Knausgård. Men den er altfor banal og selvrefererende. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

ANMELDELSE: «Umgivet av germanische böger und bilder sitzer ich i mit Germania und schriver ud min begeistring für Büen Germania, landet Teutschland, für Fiktionen Germania, mitt Reich Gris, mitt heilige Reich.»

Skriver Cornelius von Jackhelln, alias Sturmgeist, alias Cornelius Jakhelln, i en bok som i følge vaskeseddelen skal være en «inderlig-ironisk hyllest til det germanske». Boka er så banal og selvrefererende at det synes som om posøren i den begavede forfatteren nå helt har tatt overhånd.

Briljerer med språkbegavelse

Blackmetal-musikeren, poeten og den kritikerroste forfatteren Cornelius Jakhellns «Germania» er skrevet på en sprelsk blanding av norsk og tysk, der stilisten Jakhelln briljerer med sin språkbegavelse, rytme og humor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?