Post-kommunismens forvirrede sjeler

Forfatter Svetlana Aleksijevitsj har satt seg et høyt mål. Hun skal dokumentere og rettferdiggjøre post-kommunismens forvirrede sjeler i Europa.

PROFET: Den hviterussiske forfatterinnen Svetlana Aleksijevitsj skriver klarsynt om det post-sovjetiske mennesket. Vi traff henne nylig i Oslo. Foto: Frank Karlsen
PROFET: Den hviterussiske forfatterinnen Svetlana Aleksijevitsj skriver klarsynt om det post-sovjetiske mennesket. Vi traff henne nylig i Oslo. Foto: Frank Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Ideer): Vi sitter i Fritt Ords lokaler i Oslo. Der debatten om Sovjetunionens undergang til daglig preges av krasse meninger og harde ord, om skurker og engler og rett og galt, er Svetlana Aleksijevitsj ord milde.

På nesten magisk vis fortoner de seg som sanne. Hun ser gjennom tåka av argumenter for hvordan Russland kunne få en leder som Vladimir Putin, og for hvordan bror kan drepe bror i Øst-Ukraina.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer