Postapokalyptisk grisekjøring

Fartsfylt racing i «Fuel».

|||BILSPILL ER EN sjanger som ofte er preget av grenser som gjerder, usynlige vegger og ugjennomtrengelige rekker av hus eller trær.

«Fuel» har lovet å sprenge disse grensene med et åpent, gigantisk landskap som måler over 14.000 kvadratkilometer. Det er større enn Østfold, Vestfold, Oslo og Akershus fylke til sammen.

Denne gigantiske verdenen er blitt tømt for det meste av sivilisasjon etter en rekke naturkatastrofer, og spillet legger opp til en slags post-apokalyptisk stemning der fartsgale sjåfører har tatt over området.

Disse må du slå for å vinne bensin, som merkelig nok brukes som spillets valuta og ikke som en svinnende ressurs.

MEN GLEM ALLE Mad Max-inspirerte fantasier, for apokalypsen har tydeligvis ikke vært verre enn at tribal-tatoveringer og garasjerock fremdeles hersker i dette miljøet.

Med unntak av noen dramatiske væreffekter og forlatte kjøretøy på veiene, brukes tematikken for det meste til å forklare det folketomme og øde landskapet.

1

For å tukte alle kvadratkilometerne spillet tilbyr har du et assortert utvalg kjøretøy å velge iblant. Biler, ATV-er, motocrossykler og noen sære hybrider blir tilgjengelige utover i spillet.

DU KAN NÅR som helst hoppe fra løp til løp, noe som ødelegger litt av poenget med det åpne landskapet. Spillet har nemlig problemer med å gi deg noen god grunn til utforskning utover det å følge nesa.

Man kan finne noen kjøretøy som man kan låse opp og enkelte utfordringer, men bortsett fra det er det lite som pirrer nysgjerrigheten.

SELV OM grisekjøring er befriende og gøy en stund, er dette en trist mangel for det teknisk imponerende spillet. Ansvaret ligger dermed soleklart på spillets forskjellige løp.

Du kan absolutt få noen fantastiske opplevelser ved å kjøre igjennom en storm med skypumper på hver side, men ellers har banene en tendens til å inneholde mindre konsentrert moro enn tilsvarende spill.

«FUEL» ER definitivt inne på noe spennende og er absolutt et dugelig racingspill, men kvalitet har dessverre blitt forbikjørt av kvantitet denne gangen.

Postapokalyptisk grisekjøring