Posten er levert

Ikke all post er like hyggelig som denne.

CD: Fra Langevåg utenfor Ålesund - via De britiske øyer - kommer et musikalsk høytrykk som kan forlenge sommeren til langt ut på høsten. Om han er norsk sensasjon, vil tida vise.

Men at Robert Post med sitt selvtitulerte album er et meget trivelig bekjentskap, er hevet over enhver tvil.

Klassisk popperle

Det er ikke mange månedene siden vi for første gang hørte om den 26 år gamle artisten med det noe unorske navnet. Men Robert Post fins ikke i noen offentlige registre. Det gjør derimot Robert Øien Fylling. Men det svinger mer av navnet Post, som er i ferd med å erobre Norge og hitlistene med singelen «Got None».

Og det via London. Han fikk napp hos plateselskapet Mercury i England, som falt pladask for vestlendingen. Låta ligger for øyeblikket som den 14. mest spilte på britisk radio, den samme plassen har han på den norske hit40-lista.

«Got None» er en klassisk liten popperle i et mykt arrangement med et behagelig strykerarrangement. Liker du den, vil du elske resten av plata.

Friskt og tidløst

Musikalsk finner jeg ingen umiddelbare sammenlikninger, men han befinner seg i avdelingen for myk, melodisk pop med mye forsiktig bruk av strykere. Han er heller ikke redd for å trøkke til med stemmebruk og friske gitarer. Robert Post er en treffsikker sanger/låtskriver som framfor alt har sans for god melodiføring. Det som løfter låtene og gjør debuten bedre enn bra, er stemmen. Den er nær, har et stort spenn og er myk uten å være pregløs.

Produsent Mike Hedges (The Cure, Manic Street Preachers) har gitt albumet et fengende og variert uttrykk med vakker koring, mange valører og flotte detaljer.

Det er noe tidløst over Robert Post, men ikke på en antikvarisk måte - til det er musikken og produksjonen for frisk.

VARIERT: Frisk, frodig og litt freidig. Det er lite å utsette på debuten til vestlendingen Robert Post, som har laget en variert plate med alt fra nydelige ballader og frisk opptempo-pop.
COVER: Skiva Robert Post av Robert Post.