Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Posten sikres

PRIVATISERING: I dag vedtar stortinget at både den enkelte husstand og næringslivet over hele landet skal sikres gode posttjenester. Lik porto over hele landet blir stående og alle vil få levert post 6 dager i uken. Dette kan for mange virke som en selvfølge. Det er slik vi er vant til at posten er og har vært. Men den forrige regjeringen ønsket å konkurranseutsette posten med den følge at disse godene trolig vil forsvinne. Vi ønsker å videreføre et velfungerende postvesen som er tilgjengelig for alle og med gode tjenester til rimelige priser. Det vedtak som stortinget i dag skal fatte, sikrer nettopp dette. Regjeringen og stortinget vil med dette reversere den forrige regjeringens ønske om å slippe postmarkedet helt fritt fra 1. januar 2007. EU ønsker å åpne for konkurranse innen posttjenester fra 2009. Dette er Norge også innstilt på. Men en rekke EU-land er avventende og kritisk til en slik åpning. Utfallet fra EU er dermed ikke sikkert.

NORGE JOBBER NÅ aktivt overfor EU slik at de skal fatte vedtak som sikrer at vi kan oppretteholde et godt og rimelig posttilbud over hele landet. Det viktigste for oss er at en eventuell liberalisering ikke går på bekostning av krav om leveringsplikt av posttjenster og at landet som helhet har samme porto. Erfaringer fra land som har liberalisert viser at de ikke klarer å følge disse målsetningene. I Sverige viser gjennomgang av de liberaliserte posttjenestene at det er bedriftskunder med stort postvolum som har tjent på konkurranseutsetning. I den sammenheng kan vi bare konstatere at det for Frp er viktigere med billigere post for storbedriftene enn at folk flest skal få post levert 6 dager uken og benytte samme porto over hele landet.

I MOTSETNING TIL Høyre og Frp ønsker vi at Posten skal forbli et nasjonalt instrument for å sikre at en viktig samfunnstjeneste er tilgjengelig for alle. Posten har et viktig samfunnsansvar som vi ønsker å styrke før konkurransesituasjonen i Norge eventuelt endres fra 2009.Den positive utviklingen som Posten nå er inne i må videreføres: Tilgjengeligheten til postkontorer har økt ved utbygging av såkalt Post i Butikk, og åpningstidene er mange steder utvidet. I tillegg er kundetilfredsheten god og utleveringsfrekvensen er blant verdens beste. Utgangspunktet vårt er klart: Norge skal sikres god tilgang til posttjenester. Et velfungerende postvesen er en viktig samfunnstjeneste som vi ønsker å bevare og utvikle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling