Potent party i Oslo

Hvilken dag for livsnytere, posører og danseglade tekno-babes i Oslo i går ettermiddag. Hundrevis av ekshibisjonistiske ungdommer vrikket seg gjennom hovedstadens gater, så gjestene på Kaffistova satte kjøttkakene i vrangstrupen.

Er Oslo by blitt ravende gal? Slik virket det på mang en anstendig Oslo-borger som var i ferd med å avslutte lørdagshandelen. Etter mønster av Berlins gigantiske «Love Parade» ga deltakerne i Sommer Parade Oslo bakoversveis.

Kinobesøk avlyst

- Og jeg som bare skulle på kino!

Svanhild Flater (70) skulle søke ly for det altfor tidlige høstregnet, da hun ble overfalt av en kakofoni av lyder i Spikersuppa. Men i motsetning til andre jevnaldrende som strenet småpanisk videre i flukt fra styggedommen, slengte Svanhild seg inn i paraden. Halvannen time seinere, ved målpassering på Youngstorget, hang Oslo-fruen fortsatt med - blid som ei sol.

- Dette er jo litt hardt og sterkt for meg, men samtidig synes jeg det er så festlig med alle disse fargerike ungdommene. De setter sannelig liv på byen, sa hun.

En av sjefdanserne i paraden, Julio Kopseng (21), syntes det var så morsomt at Svanhild var med at han like godt hoppet ned fra sitt podium på en av paradens tre lastebiler og tok en liten svingom med bestemor.

Livsglede

Homser? Dop-huer? Eller bare klin gærne tenåringer som ikke har noe annet å finne på?

Blikkene fra restaurantbordene inne på Grand Café fortalte om mye skepsis til den nye sommerparaden som bringer den pulserende klubbkulturen fra byens beksvarte kjellere ut i dagslyset.

- Det er ikke noe å si på at folk er litt skeptiske til dette. Men etter hvert vil de fleste forstå den livsgleden og kreativiteten som dette miljøet representerer, tror Julio Kopseng.

Det er fem enkeltpersoner med tilknytning til Oslo-klubber som The Church, Mars og Sikamikanico som står bak sommerparaden. Infoansvarlig Line Vedal Størkersen beskriver paraden som en ideell, kulturpolitisk musikkfestival som skal bli en årlig affære i byen.

At lørdagens ufyselige regnvær gjorde at oppmøtet ble noe dårligere enn forventet, tok ikke arrangøren så tungt.

Klipp og blek

Og hadde man danset seg fra Spikersuppa til Youngstorget etter medrivende house-rytmer, kunne man på lett kroppe seg videre bortover til Sexhibition på Rockefeller. Her var stilen noe mer harry, men sexmessa hadde definitivt sine stunder. Som for eksempel førskolelærerne fra Trondheim og deres elleville teatertrupp X3M.

Og hadde man ikke nok med å bli underholdt, kunne man forsvinne helt ned i kjellerlokalet Minifeller for å få stusset dotten. Intimfrisering blir det neste hotte etter piercing og tatovering, mener Hamar-mannen Roger Johnsen, ekspert på den slags. Han hadde lang kø av folk som ville ha seg en klipp nedentil.

- Vi tilbyr formklipp, glattbarbering, bleking og farging. Men ikke permanent. Det blir for sterkt, kommenterer assisent Kristian Korneliussen.

Replikken «Jøss, har du klipt deg?» vil aldri bli den samme igjen.

<B>FULL FEST: Rene Rio-stemningen i Oslos gater i går.