Potent potensial

TV: Med «Nissene på låven» friskt i minne er forventningene store når Espen Eckbo, Henrik Elvestad og Kristian Ødegård er tilbake på skjermen igjen. Denne gangen er det talkshowsjangeren de boltrer seg i, med den nordnorske urkraften Timothy Dahle (Elvestad) i førersetet. Dahle har fått med seg Steinar Hofthun (Eckbo) som medprogramleder, en billig standupkomiker og toastmaster som drømmer om eget show på TV3. Et annet fast innslag er dokudramaserien om Asbjørn Brekke (Eckbo), godmodige, rødvinspimpende Asbjørn som vi husker fra «Nissene på låven». Dessuten blir det nye gjester i hvert program, denne gangen sexologen Kyrre Ekely (Eckbo) og helsekostarvingen Emilie Stray-Henriksen (Line Verdal).

Timothy Dahle er frekk frekk frekk der han serverer liksom-provoserende vulgærutsagn og gjør sitt beste for å drite ut og fornærme gjestene, alt etterfulgt av hans egen kneggende latter. Han er morsom i begynnelsen, men så dabber det av, karakteren blir rett og slett for stereotyp til at poengene hans overrasker. En harry nordlending blir ikke morsommere av at han blir spilt av en østlending, selv om Elvestad tilsynelatende har full kontroll på dialekten. Derimot har Espen Eckbos karakterer langt mer spillerom. Steinar Hofthun er genialt tatt på kornet som den patetiske komikeren med kjendisdrømmer, og Asbjørn Brekke er irriterende godslig der han sitter med kabalen sin. Og så Kyrre Ekely da, den sørlandske sexologen som halvparten av tida er femåringen Lillebror. Historien om Esben Esther Pirelli Benestad blir bare barnematen når Ekely og kona forteller om livet med Lillebror. At Espen Eckbo har komi-timingen inne er ikke nytt, men hans skuespillerkvaliteter når stadig nye høyder. Han er rett og slett innmari god. Sammen med Elvestad og Ødegård har han klart det igjen, «Tonight med Timothy Dahle» har absolutt potensial til å bli en fast følgesvenn utover høsten.

GOD TIMING: - At Espen Eckbo har komi-timingen inne er ikke nytt, men hans skuespillerkvaliteter når stadig nye høyder. Han er rett og slett innmari god, skriver Dagbladets anmelder. Her er Eckbo i aksjon som Steinar Hofthun.