Potente jomfruer

Sødmefylt men stillestående serieroman om to eldre frøkener som endelig våkner.

FORFATTEREN: Karin Brunk Holmqvist. Foto: SILKE
FORFATTEREN: Karin Brunk Holmqvist. Foto: SILKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||«Potensøkende middel, ufarlige ingredienser med kraftig effekt. Velprøvd og til markedets laveste pris. 250 kroner pr. boks.»

Bak denne annonsen står de to elskelige søstrene Elida og Tilda Svensson. De har bodd sammen hele livet i sin mors og fars hus i en liten svensk by. Av sin far smedmesteren lærte de sterk gudstro og nøysomhet.

De sover fremdeles i slagbenken på kjøkkenet tiltross for at soverommet er ledig. De bruker samme kjøkkenduk som dengang de var små, mens det vakre lintøyet ligger ubrukt i utstyrskista. Laget dengang de fremdeles trodde de kom til å bli gift. Nå er de 72 og 78, og fortviler i sitt stille sinn over at de kommer til å gå i graven som jomfruer.

Jomfruene blomstrer Svenske Karin Brunk Holmquist debuterte femti år gammel, og har gjort det til en spesialitet å skrive om litt sære eldre mennesker hvis liv med ett forandres radikalt. Det skjer også med de to søstrene. Ungkaren Alvar flytter inn i nabohuset. De to gamle jomfruene blomstrer opp. De finner frem sparepengene og investerer i nye kjoler og gardiner. De begynner så smått å planlegge innedo, slik at hemoroidene til Tilda kanskje kan leges.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer