Potter falt pladask for Portman

Harry er blitt voksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Premieren på «Harry Potter og ildbegeret» nærmer seg, og i går møtte hovedrolleinnehaver Daniel Radcliffe pressen.

I den nyeste filmen faller Potter for Cho Chang, og spørsmålet om Radcliffe selv har noen kjæreste måtte jo bare komme. Men 16-åringen var mer opptatt av å fortelle om hvilke kvinnelige skuespillere han helst vil spille mot.

- Jeg så «Garden State», og falt pladask for Natalie Portman. Så det måtte enten bli henne eller Scarlett Johansson, fortalte han ifølge The Scotsman.

Leser Zola

Radcliffe var bare 11 år da den første Harry Potter-filmen ble spilt inn, og skuespilleren har vokst med karakteren sin.

Nå gir han ofte platetips til engelske musikkblader (Libertines og Hard-Fi er favorittene), og diskuterer filosofen Emile Zola med filmens produsent.

- Da jeg møtte Daniel første gang, brukte vi mye tid på å snakke om wrestling. Nå leser han Zola, flirte David Heyman ifølge The Scotsman.

Men det er slett ikke sikkert at Radcliffe spiller Potter i filmatiseringen av alle bøkene.

VISTE SEG FRAM FOR PRESSEN: Hovedrolleinnehaverne, slik de ser ut i dag: Daniel Radcliffe som Harry Potter(til høyre), Emma Watson som Hermione og Rupert Grint som spiller Ron. FOTO: SCANPIX/REUTERS
VISTE SEG FRAM FOR PRESSEN: Hovedrolleinnehaverne, slik de ser ut i dag: Daniel Radcliffe som Harry Potter(til høyre), Emma Watson som Hermione og Rupert Grint som spiller Ron. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer

- Det er ikke bekreftet at vi skal skal spille i alle filmene. Vi har kontrakt på den femte, «Harry Potter og Føniksordenen», men etter det vet ingen hva som skjer, forteller han ifølge BBC.

Gruppe saksøker

Men ikke alle er like begeistret over den kommende Harry Potter-filmen.

Den lille canadiske folk-gruppa The Wyrd Sisters har faktisk gått til rettslige skritt for å forsøke å stoppe den.

The Weird Sisters er navnet på et band i «Harry Potter og ildbegeret», i filmen spilt av den tidligere Pulp-vokalisten Jarvis Cocker og Johnny Greenwood og Phil Selway fra Radiohead.

The Wyrd Sisters vil ha drøye 25 millioner kroner fra filmselskapet Warner, og saken skal prøves for retten 5. november.

«Harry Potter og ildbegeret» har premiere 18. november.

GJESTEROLLE: Tidligere Pulp-vokalist Jarvis Cocker.
DRØMMEDAMA: Natalie Portman er skuespillerinnen Daniel Radcliffe helst ville jobbet med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer