Poul-Erik har 60000 naboer

ROSKILDE (Dagbladet): Ei uke i året får Poul-Erik Hansen (43) 60000-70000 nye naboer. Det synes han er helt greit.

Midt inne på campingområdet til Roskilde-festivalen ligger Poul-Eriks Poppelgården. Her er han født og oppvokst, og nå har han overtatt huset etter foreldrene.

- For meg er dette helt flott. Jeg, min familie og venner får adgangskort til området og festivalen, og jeg synes det er fett med en fest og masse musikk, sier Poul-Erik til Dagbladet.

Ingen bekymring

- Min avdøde far syntes festivalen var genial. Etter at de hadde leid ut alt, pleide han å si: Nå trenger jeg ikke å bekymre meg om kornhøsten, sier Poul-Erik.

Inne på campingen treffer vi noen av Poul-Eriks nye naboer. Inne i et rikt bryggeridekorert telt går Åge Aleksandersen for fullt på kassettspilleren. Og helt riktig, her treffer vi en gjeng trøndere i skikkelig festivalstemning.

- Det fine med Roskilde er at du kan utforske ny musikk og ellers sitte på campen og ha det kult. Stemningen her er utrolig. Tenk deg 70000 mennesker som bare har det gøy og er greie med hverandre, sier Erlend B. Hattrem - 23 år gammel, sivilarbeider og nyskilt - til Dagbladet.

Han har tatt turen fra Trondheim sammen med Silje Lauritsen (21), Sture Woldmo (25), Kjetil Skjønberg (25) og 25 år gamle Linn, som bare vil være Linn.

Men Roskilde dreier seg også om musikk. Her i teltet er gjengen mest opptatt av den hardere delen av rocken. Men en mannsgjeng fra Nord-Norge frister også.

Forlovelse

- Vi gleder oss mest til å se Berlevåg Mannsangforening, brøler hele gjengen unisont.

I tillegg kan Silje og Linn fortelle at konserten med de tyske totalitærrockerne Rammstein kommer til å bli helt spesiell:

- Da skal vi forlove oss. Det må du skrive i avisa.

FEST OG MORO: Poul-Erik Hansen (43) er glad for at han ei uke i året får over 60000 mennesker boende så å si i hagen sin. Her ser vi ham sammen med noen av sine nye naboer. Alle billettene til Roskilde-festivalen er utsolgt.
TRØNDERFEST: Silje og Linn viser hvordan ordentlige trøndere festivalhygger seg.