Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Power Rangers» blir den første superhelt-filmen med en homofil hovedrolle

Den kvinnelige rollen «Trini» har dameproblemer i den kommende filmen.

DEN FØRSTE I REKKA: Den kommende barnefilmen «Power Rangers» som lanseres 24. mars i år, vil bli den første superhelt-filmen med en homofil hovedrolle. Foto: Lionsgate
DEN FØRSTE I REKKA: Den kommende barnefilmen «Power Rangers» som lanseres 24. mars i år, vil bli den første superhelt-filmen med en homofil hovedrolle. Foto: Lionsgate Vis mer

(Dagbladet): Den populære 90-tallsserien «Power Rangers» blir nå til film og lanseres 24. mars i år. Filmen vil imidlertid bryte en barriere i rekken av andre filmer om superhelter.

«Power Rangers» blir den første superhelt-filmen i historien som har en homofil hovedrolle. Det skriver The Hollywood Reporter.

I en scene i filmen blir de sentrale superheltene vitne til at «Yellow Ranger Trini», spilt av sanger og skuespiller «Becky G», etter hvert aksepterer sin seksuelle legning.

I filmen kommer det nemlig fram at «Trini» har dameproblemer.

- Det er et lite øyeblikk, men avgjørende for resten av handlingen, sier regissør for filmen, Dean Israelite.

Han avslører til den amerikanske magasinet at «Trini» gjennom filmen bruker mye tid på å spekulere over hvem hun egentlig er.

- Hun har ikke helt funnet det ut, og jeg synes det er en veldig fin scene. Den er viktig for resten av filmen, fordi den sier at det er helt OK å ikke vite alt når man er ung. Hele filmen sier at det er helt OK å ikke vite hvem du er eller hva du liker. Alle barn har rett til å finne sin tilhørighet, sier Israelite.

Lite i film

Homofile, lesbiske, bifile og transseksuelle karakterer har nærmest vært en bærebjelke i tegneserier i løpet av de siste åra. Både «Wonder Woman», «Batwoman» og «Iceman» har på et eller annet tidspunkt fremstått som homofil.

Likevel har det nærmest vært fraværende i filmer om superhelter, med unntak av Marvel-filmen «Deadpool», selv om det heller ikke der ble vist noen tegn til ikke-heterofile skildringer i filmen.

Homofilt øyeblikk

Tidligere denne måneden ble det kjent at filmen til den store «Disney»-klassikeren «Skjønnheten og udyret» viser et eksklusivt og homofilt øyeblikk.

I den filmen er det LeFou, spilt av Josh Gad, som blir stjernen i parallellhistorien hvor han finner ut av sin egen seksualitet. Historien involverer også Gaston, rivalen til prins Adam, som spilles av Luke Evans.

I et intervju med Attitude fortalte regissøren av filmen, Bill Condon, at han ville skape en karakter som skulle bane vei for LHBT (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) på det store lerretet.

... Og kanskje ser det ut til at det hadde en virkning, da nyheten om «Trini» sine dameproblemer kom like etter.

«Power Rangers» er en actionfylt barneserie som rullet over skjermen for første gang på starten av 90-tallet. Handlingen dreier seg rundt en gruppe med ungdommer som plutselig får både superkrefter, fargekoordinerte kostymer og «et kall til kamp» mot lateksmaske-kledt ondskap.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media