Pr-kampen i gang

Michael Jackson går i kirke, mens aktoratet lekker lekre saker til media.

(Dagbladet.no): Når verdens største popstjerne står tiltalt for seksuell barnemishandling i California, så er sjansene store for at rettssak og sirkus går hånd i hånd.

Og skal vi tro amerikanske medier har begge sider pluss fans pluss familie allerede gitt sine bidrag. Foreløpig har hendelsene gått langs to linjer under de rettslige forundersøkelsene:

 • Pr-stunt.
 • Krangling.

  I kirka


  Utenfor rettssalen pågår en kanskje vel så hard kamp: Hvem vinner folkets gunst? Michael Jackson fremstår i disse dager som en familiens mann, hvitkledd og religiøs.

  Michael Jackson er tidligere blitt koblet til den muslimske organisasjonen Nation of Islam.

  Men avisa Toronto Star skriver at Jackson overraskende besøkte en afrikansk-amerikansk kirke sist søndag.

  - Jackson har aldri vært involvert i det afrikansk-amerikanske miljøet før, sier advokat Steve Cron til Toronto Star.

  Under høringen i går kom Jackson sammen med foreldrene, Katherine og Joseph. Søsknene Jermaine, Janet, Jackie og LaToya var også med, alle kledd i hvitt.

  Jackson trenger ikke å være tilstede under forundersøkelsene, så gårsdagens opptreden var frivillig.

  Lekker lekkasje


  Men aktor kan sine pr-ting han også. Jackson anklagde sheriffen i Santa Barbara for å ha brukt unødig kraft under arrestasjonen. Saken ble etterforsket, og søndag kom lekkasjen, som du blant annet kan lese på Smoking Gun:

  Etterforskerne avviser at det skjedde noe ulovlig under arrestasjonen 20. november i fjor. I brevet som er lekket leser man blant annet at det ikke er mulig å bevise at Jackson fikk skulderen ut av ledd da han ble lagt i jern.

  Rapporten som er adressert til sheriff Jim Anderson i Santa Barbara forteller videre at en rekke vitner avviser Jacksons anklager.

  - Timingen utrolig. Dette viser at begge parter er i gang med pr-spillet, sier jus-professor Laurie Levenson til Toronto Star.

  Krangling


  Inne i rettsalen er partene også i gang med kranglinga. Mens hundre fans stod utenfor og Jackson-klanen satt på sidelinja, startet statsadvokat Tom Sneddon og forsvarer Thomas Mesereau ordkrigen.

  Det de slåss om er hvilke bevis myndighetene skal få lov til å legge fram. Aktor Sneddon beordret en ransakelse hos Jacksons privatetterforsker Bradley Miller. Der fant politiet en rekke filmer og filer de mener styrker tiltalen mot Jackson.

  Jacksons forsvarer, Thomas Mesereau, hevder at Miller på denne tiden var en del av juridiske teamet til popstjernen, og at Miller dermed er beskyttet av advokat-klient-forholdet.

  Mesereau gikk også til angrep på Sneddon og hevder at statsadvokaten har forfulgt Jackson i ti år.

BERØMTE:</B> Det mangler ikke på kjendiser i Jackson-familen. I går stilte han blant annet med søstrene LaToya (venstre) og Janet.
STILLER OPP:</B> En del av søsknene til Michael Jackson stilte opp under høringen i går. Fra høyre: Jermaine, Janet og LaToya.
FANS I TYKT OG TYNT:</B> Michael Jacksons karriere er full av store musikalske øyeblikk. Mange fans mener stjerna er uskyldig.