Praktverk om elendighet

Alle skriver om været, men noen skriver bedre enn andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Miljøinteressen kommer og går. I åra framover kan vi forvente at den dukker opp noe hyppigere, siden det er ventet noe mer omskiftelig vær. Solrekord den ene sommeren, regnrekord året etter, flom og tørke rett som det er. Noe som naturlig nok gjør oss forvirret.

Oppi dette uoversiktlige og trendaktige er det beroligende å ha noe stabilt og forutsigbart. Vi har Steinar Lem i Framtiden i våre hender. Og vi har Ole Mathismoen, Norges fremste miljøjournalist.

Viktig

I årevis har Ole Mathismoen skrevet sindige, men insisterende artikler om klimaspørsmål i Aftenposten. Ofte har han fått en kvart notis til å dekke en afrikansk tørkekatastrofe, men det siste året har avisa skjøvet ham i forgrunnen som sin ekspert på området «alle» er interessert i, takket være Al Gore og Siri Kalvig.

Det relativt nystartede forlaget Font har åpenbart nese for trender i tiden, så i et uortodokst samarbeid med Mathismoens arbeidsgiver Aftenposten, har de utgitt den påkostede boka «Klima. Hva skjer?» Et viktig verk, mente Aftenpostens anmelder: «Innbydende og velskrevet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer