Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Preben (27) headhuntet til Hollywood-film

Signerte kontrakten i løpet av sekunder.

OVERRASKET: Preben Hunstad kunne knapt tro det da et amerikansk filmselskap ringte og ønsket han som skuespiller i en ny Hollywoodsatsning.  Foto: Rinda Rustebakken
OVERRASKET: Preben Hunstad kunne knapt tro det da et amerikansk filmselskap ringte og ønsket han som skuespiller i en ny Hollywoodsatsning. Foto: Rinda Rustebakken Vis mer

(Dagbladet:) - Det er jo utrolig stort. Jeg kunne nesten ikke tro det selv da jeg ble oppringt, sier Preben Hunstad (27) til Dagbladet.

Det var tidlig i vår at 27-åringen fra Bodø fikk den overraskende telefonen. I andre enden satt en representant fra et stort amerikansk filmselskap. De hadde sett noen filmer Hunstad hadde lagt ut på internett, av seg selv og kompisene som er aktive innenfor parkour.

Amerikanerne hadde latt seg imponere over Hunstads kvikke bevegelser, og var interessert i å ha ham med i en ny spillefilm.

- Hun forklarte litt rundt opplegget, og jeg ble veldig gira. Jeg sa vel ja nesten med en gang, sier Hunstad.

Det var Bodø NU som først omtalte saken.

Store navn
Hunstad har fått forbud om å røpe for mye detaljer rundt filmen, men forteller til Dagbladet at det er et anerkjent filmselskap som står bak produksjonen.

- Det er også tre store navn som spiller hovedrollene. Mer enn det kan jeg ikke si, sier 27-åringen hemmelighetsfullt.

Til tross for at Hunstad ble tatt på senga da filmselskapet ringte, er det ikke første gang han har fått jobbtilbud på grunnlag av

I 2009 opptrådde han på scenen under Gullruten-showet i Grieghallen og i 2012 frontet han Norges første parkourdokumentar.

- Hver gang jeg har sagt ja til slike ting, har det åpnet en ny dør for meg. Så jeg håper dette gjør at ennå flere legger merke til meg - også utenfor Norge, sier Hunstad.

Egen scene
Derfor var ikke bodøgutten sen på avtrekkeren da det tidligere denne uken dumpet en kontrakt fra USA i postkassa hans.

- Den var signert i løpet av sekunder - og så leste jeg igjennom den og postet den igjen, understreker han.

Hunstads rolle i filmen er større enn hva han først forventet.

- Først trodde jeg bare jeg skulle være stuntmann for en annen skuespiller, men jeg skal altså være stuntskuespiller. Det vil se at jeg får min egen scene i filmen, påpeker Hunstad.

Innspillingen skal i følge Hunstad foregå tidlig i 2015, på et foreløpig ukjent sted i Skandinavia.

- Mesteparten av innspillingen foregår i USA, men den scenen jeg skal være med på spilles inn i Skandinavia, forklarer den ferske skuespilleren.

Må opp i vekt
For 27-åringen fra Bodø har parkour vært en kjærkommen hobby i snart 10 år.

FLYR HØYT: Der andre går trappene, hopper Preben likegodt over gjerdet. Det har gitt han rolle i en ny Hollywoodfilm. Foto: Snorre Jøllanger
FLYR HØYT: Der andre går trappene, hopper Preben likegodt over gjerdet. Det har gitt han rolle i en ny Hollywoodfilm. Foto: Snorre Jøllanger Vis mer

- I begynnelsen brukte jeg opptil 10 timer om dagen på trening, men nå som jeg har blitt familiefar og er i fast jobb har det blitt litt mindre.

Fram mot filminnspillingen blir det derimot mer fokus på trening.

- Jeg har fått beskjed om at jeg må gå opp noen kilo i muskelmasse, så det blir nok en del styrketrening. Når manuset kommer får jeg vite mer konkret om hva de ønsker at jeg skal gjøre, så da er det bare å begynne og øve på triks, sier Bodø-gutten entusiastisk.

Han ønsker ikke å si noe konkret om hvor mye han får betalt for Hollywood-debuten.

- Jeg kan si så mye som at det er over 100 000. Og det er jeg veldig fornøyd med, sier Hunstad til Dagbladet.