<strong><p>MISSION IMPOSSIBLE:</strong> Tom Cruise kommer til Preikestolen for innspillingen av den nye Mission Impossible-filmen. Foto: Scanpix 
</p>

MISSION IMPOSSIBLE: Tom Cruise kommer til Preikestolen for innspillingen av den nye Mission Impossible-filmen. Foto: Scanpix

Vis mer

«Mission Impossible»

Preikestolen stenges i ni dager for Tom Cruise

Forsand kommune har gitt tillatelse til å stenge turistmagneten Preikestolen helt for publikum i ni døgn under innspillingen av en ny «Mission Impossible»-film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge Stavanger Aftenblad vil ingen andre enn filmfolkene slippe ut på fjellformasjonen i Lysefjorden i perioden 20.–28. september. Filmselskapet har fått løyve til inntil 50 helikopterlandinger per dag.

– Dette kan bidra til god norgesreklame. Regjeringen har lagt fram en ny reiselivsmelding der vi ønsker at reiselivet skal bidra til lokal verdiskapning, sier helseminister Bent Høie (H) om saken.

Daglig leder Preben Falck i Stavanger turistforening er ikke sikker på om Preikestolen trenger Hollywood-reklame.

– Det kan skape et enormt trykk. Hvor mange skal vi ha inn her? Hvis det er fullt, hvorfor markedsføres Preikestolen, hvorfor jobbes det aktivt med å tiltrekke flere folk. All ferdsel stenges ned i over en uke under filminnspillingen. Allemannsretten står sterkt hos oss og dette er ikke noe vi liker. Men det vil være mulig å komme opp på baksiden og se ned, sier han.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer