REKORD: På det meste så 775 000 fotballfans kampen på Old Trafford i går. Foto: NTB Scanpix.
REKORD: På det meste så 775 000 fotballfans kampen på Old Trafford i går. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Premier League: Seerrekord for Ole Gunnar Solskjær på TV 2

På det meste fulgte hele 775 000 med på kampen.

598 000 seere fikk med seg hele kampen mellom Manchester United og Huddersfield på TV 2 i går. Dette gjør Ole Gunnar Solskjærs manager-debut på hjemmebanen Old Trafford til den mest sette Premier League-kampen i TV 2s historie. Dette melder TV 2 i en pressemelding.

Under sluttminuttene krøp seertallet helt opp til 775 000.

- Dette er gnistrende tall som bekrefter en eventyrlig og rekordstor interesse for Premier League, forteller sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 i pressemeldingen.

Maratonsendingen falt på «den engelske fotballens nasjonaldag», andre juledag, eller «Boxing day».

Høytid og fotball

Jansen Hagen sier TV 2 Sporten har jobbet gjennom hele juleferien for å skape et best mulig tilbud for fotballinteresserte i høytida.

- Dette er seertall som gir belønning for innsatsen og inspirasjon for fortsettelsen. Liverpool på tabelltopp, Tottenham som nærmeste utfordrer og Ole Gunnar Solskjær setter fyr på Manchester United igjen. Nye høydepunkter kommer tett nå, og vi forventer at interessen og engasjementet bare vil øke, sier han i pressemeldingen.

TV 2 har hatt rettighetene til Premier League siden 2010, og i sommer sikret de seg tre nye år. Det betyr at kanalen vil sende kampene til den engelske elitedivisjonen helt fram til 2022. Dette melder Dagens Næringsliv.

Ingen nye planer

Det er sjelden kost at en Premier League-kamp sendes på hovedkanalen. Vanligvis er den engelske fotballen forbeholdt betalingskanalen TV 2 Sport Premium, og dem med Premier League-abonnement på strømmetjenesten TV 2 Sumo.

PR- og mediesjef Jan-Petter Dahl i TV 2 sier dette neppe gjentar seg med det første.

- Det er en stund siden vi gjorde det sist, og vi har ingen nye planer om å sende kamper på åpne kanaler, sier han til Dagbladet.

Jansen Hagen sier i pressemeldingen at TV 2 er storfornøyde med sjansen til å nå et stort og bredt publikum på hovedkanalen.

- Vi opplevde at United-fansen var i ferd med å bli demotivert av deprimerende fotball og svake resultater. Over natta har Ole Gunnar Solskjær snudd opp ned på dette. Vi opplever nå en interesse vi aldri har sett maken til, sier han.