Premiere til 76,5 mill. dollar

Will Smith er verdens største filmstjerne.

(Dagbladet.no): Will Smiths nye katastrofefilm «I Am Legend» er den største desemberpremieren i USA noensinne.


Ifølge
Los Angeles Times spilte filmen inn 76,5 millioner dollar i helgen, og slo dermed den tidligere rekordholderen «The Lord of the Rings: The Return of the King», som «bare» tjente 72,6 millioner i 2003.

Ikke bare er det ny bestenotering for kinostanden, kalkuleringer fra studioet Warner Bros. viser også at dette er personlig rekord for Smith. «I Am Legend» har dermed slått hans tidligere kassasuksesser «I, Robot» og de to «Men In Black»-filmene.

- Det er flott å gjøre forretninger med Will Smith nå. Han er for øyeblikket verdens største stjerne i billettluka, sier Dan Fellman, distribusjonsansvarlig i Warner Bros. til ABC News.

- Tallene viser at Smith er den mest populære skuespilleren i dag. Ingen av oss forventet å slå «Lord of the Rings», kommenterer samme Fellman til Los Angeles Times.

«I Am Legend» er basert på Richard Mathesons science fiction-roman med samme tittel fra 1954. Den har blitt filmatisert to ganger tidligere, først som «The Last Man on Earth» med Vincent Price i hovedrollen i 1964, deretter med Charton Heston og den alternative tittelen «The Omega Man» i 1971.

Filmen handler om forskeren Robert Neville, den eneste gjenlevende i New York - og kanskje verden - etter at et dødelig virus har utslettet menneskeheten. I tre år har han forsøkt å finne andre ved hjelp av radiobeskjeder, men nå er tida i ferd med å renne ut og de infiserte mutantene lurer i skyggene.


- Det er ikke rart Smith føler seg så ensom. Resten av verden er jo inne i kinosalene, sier Paul Dergarabedian, sjef for Media By Numbers, til ABC News.

ALENE I NEW YORK: I «I Am Legend» må Will Smith atter en gang redde verden. Om han klarer det får du se på kino 2. juledag. Foto: WARNER BROS./SANDREW METRONOME
ALENE I NEW YORK: I «I Am Legend» må Will Smith atter en gang redde verden. Om han klarer det får du se på kino 2. juledag. Foto: WARNER BROS./SANDREW METRONOME Vis mer

Los Angeles Times hevder at Smith, med sin brede og jevne appell, er en av de siste skuespillerene som faktisk fortjener en lønn på 20 millioner dollar eller mer. Hans siste sju filmer har åpnet som nummer én på kinotoppen. Fire av disse har spilt inn mer enn 50 millioner dollar i åpningshelgen.


«I Am Legend» har norsk premiere 26. desember.