Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Premieredato klar for ny «Game of Thrones»-sesong

Serien har premiere 12. april.

(Dagbladet): Siden seriene legges ut til streaming på HBO Nordic 24 timer etter at de har gått på tv i USA, er det tre måneder og fire dager til du igjen kan krype opp i sofakroken og hygge deg med maktkamp, renkespill, krigføring og blodskam i George R.R. Martins middelalderske fantasiunivers.

Sesong fem av den populære, prisbelønte tv-serien består av ti episoder baserer seg på den fjerde og femte boka i «A Song of Ice and Fire»-sagaen.

Det blir et gjensyn med rollefigurene til populære skuespillere som Peter Dinklage, Lena Headey, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau og Kit Harington, samt Tormund Giantsbane, som stadig gestaltes av vår egen Kristofer Hivju.

Helt nye skuespillere i den femte sesongen av serien er Nell Williams, som spiller Cersei Lannister som ung, newzealandske Keisha Castle-Hughes som Obara Sand, Prins Oberyns uekte datter, og Jonathan Pryce, som har fått rollen som den religiøse lederen «høyspurven».

12. april, og dermed 13. april i Norge, er også premieredato for nye sesonger på to andre HBO-serier: den politiske komedien «Veep» og situasjonskomedien «Silicon Valley».