Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Premiereklar

Norskættede Kristanna Loken - som spiller T-X som banker Arnold Schwarzenegger i «Terminator 3» - kaster glans over filmens norgespremiere 8. august.

LOS ANGELES (Dagbladet): - Jeg gleder meg til å komme tilbake til Norge. Dessverre får jeg ikke noe tid til å reise rundt i landet denne gang. Jeg får ta med meg mamma og pappa når det har roet seg rundt meg, sier Kristanna Loken til Dagbladet.

Natt til i går norsk tid møtte vi Loken i Los Angeles, der hun sammen med Arnold Schwarzenegger møtte pressen før den kommende USA-premieren på «Terminator 3: Rise of the Machines».

Filmen, som har sprengt alle budsjettrekorder i Hollywood med sine 170 millioner dollar, er ventet å bli en av sommerens mest besøkte.

Uproblematisk

Kristanna Loken er svært sentral i filmen, og blir attpåtil introdusert i filmen komplett strippet for klær. I motsetning til mange andre kvinnelige skuespillere synes hun ikke det var vanskelig å spille inn en nakenscene. Hun synes det er mest morsomt at hun trolig er den eneste som lovlig har vandret naken langs Beverly Hills' handlegate Rodeo Drive.

Også de mange actionscenene, blant annet en spektakulær bilscene som alene kostet 20 millioner dollar, karakteriserer hun som forholdsvis uproblematiske. Den mest krevende scenen for henne er en sekvens hvor hun blir magnetisert. Her må hun ved hjelp av egen muskelmasse overbevise publikum om at hennes rollefigur, den brutale roboten T-X, eller Terminatrix, faktisk er rammet av en magnet.

- Jeg har hatt de beste folkene rundt meg under innspillingen. Alt dette har vært en ubeskrivelig erfaring, forteller Loken, som har blitt presentert som norsk modell i Hollywood. Sannheten er imidlertid at hun er oppvokst på en fruktgård i staten New York med foreldre som har aner fra Østfold og Trøndelag.

Flere filmtilbud

Det er liten tvil om at 23-åringen, som ifølge regissør Jonathan Mostow ble plukket ut blant flere tusen kandidater, får et annet liv etter at filmen kommer ut 2. juli i USA. Hun er allerede på coveret av flere magasiner, og pryder i likhet med den nå 55 år gamle Schwarzenegger filmens plakat.

- Den siste måneden har jeg fått merke at noe er i ferd med å skje. Jeg vet at mitt hittil anonyme liv blir forandret, men jeg tror ingen kan forberede meg på å bli en stjerne, fortsetter Loken, som neppe tar munnen for full når hun karakteriserer «Terminator 3» som sin store sjanse.

- Jeg har allerede tilbud om å medvirke i flere filmer, men jeg tar ingen beslutninger før filmen er ute.

I likhet med «Terminator» kan nok også Loken bruke verdens mest kjente filmreplikk: «I'll be back».

KLAR FOR NORGE: Kristanna Loken kommer til norgespremieren på «Terminator 3» 8. august. Rollen som T-X er i ferd med å endre livet til den norskættede 23-åringen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media