Premierer i kø for Goody

Snart kommer hun på kino i «Jonny Vang», men først er det norgespremiere på teatersuksessen «Bevis» (Proof).

TRONDHEIM (Dagbladet): Her har Laila Goody hovedrollen som Gwyneth Paltrow skal tolke på lerretet.

- Ja, jeg lot Gwyneth få filmrollen. Hun har hatt så lite å gjøre i det siste, spøker Goody og ler hjertelig.

Selv er hun fast ansatt ved Nationaltheatret. Denne sesongen er hun på gjestevisitt ved Trøndelag Teater.

- Det er alltid gøy med en norgespremiere og det er kult at dette skjer i Trondheim. Mange flotte skuespillerinner har tolket denne rollen - Gwyneth Paltrow på teateret i London og Jennifer Jason Leigh, som jeg er enda mer fan av, i New York. Jo, det er stas, jeg kan ikke legge skjul på det, sier vestlendingen som har funnet seg godt til rette i trønderhovedstaden.

Teatersjef Catrine Telle, som har gjort både teater og film («Ballen i øyet») med Goody, lokket henne vekk fra Oslo. I tillegg til «Bevis», skal Laila Goody også være med i Erlend Loes «Kurt koker hodet».

Hun har også den kvinnelige hovedrollen i den nye, norske spillefilmen «Jonny Vang». Filmen, som «Elling»-produsent Dag Alveberg står bak, har premiere i februar.

Ny inspirasjon

- Det er noen som har lurt på hva jeg gjør i Trondheim. Men det var litt planlagt og litt tilfeldig, forteller Goody over en kopp svart kaffe foran dagens prøver. Etter åtte år ved Nationaltheatret var tida inne til å gjøre noe annet.

- Jeg hadde det ikke vondt på noen som helst måte. Men jeg begynte å få en klaustrofobisk følelse og fant ut at jeg måtte lufte litt på meg. Når Catrine Telle ble sjef her, lå det litt i lufta at jeg kunne komme når det passet for meg. Kjæresten min (Anderz Eide) er frilansskuespiller og fikk jobb her, og da passet det helt perfekt.

- Hva er inntrykket ditt av Trøndelag Teater?

- Jeg hadde hørt veldig mye bra av kolleger i Oslo om at dette er et fint hus å være på, og det stemmer.

Jeg kunne jo bare blitt på National, men når du kommer inn på et nytt teater og møter skuespillere som du ikke kjenner fra før, så gjør det noe med deg - du får ny inspirasjon. Og så ønsket jeg å komme til en mindre by i en periode og ta det litt roligere. Jeg har jo stått litt på i Oslo i noen perioder.

Familiedrama

I sju uker har hun jobbet med Pulitzer-vinneren «Bevis» av David Auburn. Fredag er det premiere.

- Det er et ekstremt velskrevet, spennende og rørende psykologisk drama. Det er viktig å understreke at selv om det handler om matematikere og veldig smarte folk, så trenger man ikke ha noen matematiske forkunnskaper for å se det. Det er et familiedrama, med masse varme, humor og smerte.

- Men i denne byen er det trønderhumor folk helst vil ha på teatret?

- Jeg vet det! Jeg er veldig spent. Jeg vet ikke helt hva som må til for å røske trønderne ut av godstolen. Men jeg håper at det blir så bra at de bare komme. Jeg har hørt at det skal være 20000 studenter her i byen, og for dem bør dette stykket være svært tiltrekkende.

HØYT TEMPO: - Jeg er i godt humør, og det er gøy å jobbe, sier film- og teateraktuelle Laila Goody (31). 31. januar er det norgespremiere på «Bevis» (Proof) ved Trøndelag Teater. 14. februar kan vi se henne på kino i «Jonny Vang».