Presenterer han en ny iPhone i kveld?

Apple-nyheter i San Francisco.

NY IPHONE?: Apples Phil Schiller skal presentere selskapets produktnyheter i kveld. Foto: SCANPIX
NY IPHONE?: Apples Phil Schiller skal presentere selskapets produktnyheter i kveld. Foto: SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): Klokka 19 i kveld retter alle Apple-entusiaster sine øyne mot San Francisco. Da åpner den årlige utviklerkonferansen WWDC (Worldwide Developer's Conference), der selskapet skal presentere sine produktnyheter.

Ryktebørsen varsler blant annet en ny iPhone.

I Apple-sjefen Steve Jobs' sykefravær er det markedssjef Phil Schiller som går på scenen for å presentere nyhetene. Schiller klarer neppe å piske opp samme ferbilske vekkelsesstemning som Jobs, men interessen er likevel enorm.

Det forventes blant annet at Apple presenterer en mer ferdig utgave av den siste versjonen av operativsystemet Max OS X, kalt Snow Leopard. Men de største forventningene er knyttet til iPhone. Mye tyder på at en ny og forbedret utgave av telefonens operativsystem, med navnet iPhone OS 3.0, slippes i kveld.

På den alltid like lite troverdige Mac-ryktebørsen spekuleres det også iherdig i at Apple vil lansere en ny utgave av selve telefonen, med bedre kamera, innebygget kompass, mulighet for videoopptak, større lagringsplass og en del andre mindre endringer.

Oppgraderinger til andre Apple-produkter som MacBook og MacBook Pro er heller ikke usannsynlige.

Og så er det alltids en mulighet for at Phil Schiller kommer med «one more thing» helt på slutten av presentasjonen. En Apple-netbook, for eksempel?

Eller er det Steve Jobs selv som er overraskelsen, slik enkelte spekulerer i på Twitter?