Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Presidenten» årets vinner

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Terrorangrepene mot USA og den politiske dramaserien «The West Wing», eller «Presidenten» som serien heter på norsk, preget nattas Emmy-utdeling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er vinnerne:

TV-stjernene fikk sin Emmy

Sopranos-heder

Sopranos-gjengen kunne trøste seg med at to av de mest prestisjefylte prisene; beste mannlige og kvinnelige hovedrolle i en tv-serie, gikk til seriens James Galdofini, som spiller Tony Soprano, og Edie Falco, kjent i rollen som Carmela Soprano.«Sex og singelliv» fikk prisen for beste komedie, mens ABCs miniserie «Anne Frank» ble kåret til beste miniserie. «Late show with David Letterman» fikk prisen for beste talkshow. Patricia Heaton i «Alle elsker Raymond» slo både Calista Flockhart og Sara Jessica Parker som beste kvinnelige komiker, og Eric McCormack i «Will & Grace» fikk heder for beste mannlige.

Glitter-fritt show

Det 53. Emmy-showet var på alle måter preget av de tragiske terrorangrepene og den konstante terrortrusselen som Hollywood nå lever under.Sikkerheten var massiv utenfor Shubbert-teateret i Los Angeles, og det var totalt flyforbud over området under utdelingen. Skuespillere, regissører og produsenter og de øvrige gjester hadde latt alt kostbart glitter og de oppsiktvekkende gallaplaggene bli hengende i skapet. De fleste var kledd dempet og mørkt, og flere av de ga uttrykk for sin patriotisme på en diskret måte.

Fikk stående applaus

Ofrene for tragedien fikk stjernenes sympati, ikke minst de etterlatte etter Frasier-produsenten David Angell, som var med i det ene flyet som styrtet inn i World Trade Center.- Den forferdelige tragedien den 11. september henger som en mørk sky over arrangementet vårt. Derfor ble glamouren tonet ned ved årets utdeling, sa fjernsynsakademiets leder Bryce Zabel, som var glad at det lyktes arrangørene å avvikle showet på tredje forsøk.Hele showet ble avviklet på lavmælt og diskret vis i respekt for ofrene for terrorangrepene og for situasjonen i USA. Den kjente komikeren Ellen DeGenres ledet showet med stil og ydmykhet, og balanserte skjemt og alvor på en overbevisende måte. De vel 1800 som var tilstede på Emmy-utdelingen ga henne stående applaus da showet var over.

TOK EN EMMY:  Martin Sheen (t.v.) trekker Steve Martin av scenen etter at han kapret en Emmy-pris som var tiltenkt Judy Davis. Når hun ikke dukket opp grep Martin sjansen.Foto: SCANPIX/AP
TOK EN EMMY: Martin Sheen (t.v.) trekker Steve Martin av scenen etter at han kapret en Emmy-pris som var tiltenkt Judy Davis. Når hun ikke dukket opp grep Martin sjansen.Foto: SCANPIX/AP Vis mer
TOK EN EMMY: Martin Sheen (t.v.) trekker Steve Martin av scenen etter at han kapret en Emmy-pris som var tiltenkt Judy Davis. Når hun ikke dukket opp grep Martin sjansen.Foto: SCANPIX/AP
NATTAS VINNERE: gjengen bak suksesserien «Presidenten».Foto: SCANPIX/AP
Hele Norges coronakart