Presidenten får 24-motstand

TV2-serien «24» kan tukte «Presidenten» i dagens Emmy-nominasjon. «Sex og singelliv» er humor-favoritt igjen.

I dag får vi vite om «Presidenten» klarer å matsje fjorårets 18 Emmy-nominasjoner, for nå får dramaserien sterk konkurranse fra årets store suksesserie «24» som går på TV2 i sommer. Klokka 14.38 norsk tid blir det offentliggjort hvem som kjemper om årets Emmy-priser.

Den fire minutter lange seremonien blir direktesendt fra Academy of Television Arts & Sciences' Leonard H. Goldenson Theatre i Los Angeles.

I fjor var «Sopranos» den store nominasjons-vinneren med nominasjoner i 22 kategorier, men i år ble serien sendt på en tid av året som gjør at de ikke er med i konkurransen. Nykommeren «24» blir av mange ansett som en av Presidentens sterkeste konkurrenter. Den nyskapende tv-serien har 24 episoder som foregår i sanntid. Det vil si at hver times lange episode tilsvarer en times handling i virkeligheten. Hele serien utspiller seg dermed over et døgn.

Flere ganger blir skjermen delt opp i to-tre-fire ruter, og produsentene bruker en del virkemidler som er uvanlige på tv. I snitt fulgte over en halv million seere de fire første episodene som ble sendt på TV2, og tv-kanalen er storfornøyd med suksessen. «24» ble raskt en kritikerfavoritt i USA, men ble ikke så populær blant seerne som Fox Television håpet. I startet fulgte 8 millioner amerikanere CIA-agent Jack Bauers kamp mot klokka. Tross de noe skuffende seertallene, spiller de nå inn en ny sesong inn hvor vi får følge et nytt døgn i agentens liv.

Mens kampen blir hard om drama-prisen, er «Sex og singelliv» igjen favoritt i komedie-kategorien som serien vant i fjor. Emmy Awards sendes 22. september på NBC.

<B>KRITIKERROST: CIA-agent Jack Bauer er stjerna i den originale tv-serien som forventes å stikke av med flere av dagens Emmy-nominasjoner.
MOROGJENG: Jentene som liker sex og byliv kan vinne komiprisen for andre år på rad.