Presidenten har landet

FORNEBU (Dagbladet): Han har bare etternavnet til felles med Bill, men blant fansen er George Clinton like stor som presidenten.

I går ankom legenden med de rosa rastaflettene Norge, sammen med de 21 medlemmene i bandet P.Funk Allstars.

Dette er første gang funkens legendariske gudfar besøker Norge, og den snart 60 år gamle musikeren var fortsatt en smule groggy etter tirsdagens fire timer lange konsert i Amsterdam.

- Å spille er akkurat som å ha sex. Hvis vi ikke får utløsning, blir vi slappe og frustrerte, knegget bestefar Clinton. I går spilte han på Nattjazzen i Bergen, og i kveld står Oslo for tur.

Bestefar

Foruten gamle kjenninger fra gruppene The Parliament og Funkadelic, har George Clinton med både sønner og barnebarn i bandet.

- Jeg er vel eldstemann, mens datterdatteren min på 20 er den yngste i bandet, sier den stolte, men temmelig psykedeliske bestefaren.

LSD

Han overlevde LSD på 60-tallet, disko på 70-tallet og kokain på 80-tallet. Men da holdt det hardt en periode, og hadde det ikke vært for at Prince signerte ham på sin Paisley Park-label, er det ikke sikkert mannen ville vært Mr. Funky President på 90-tallet.

- En gammel mann som meg, og fortsatt i arbeid - det er ganske utrolig.