Presidenten

- Jeg passet på å ikke si ja med en gang, sier Liv Ullmann om da Cannes-festivalen ringte for å spørre om hun ville være årets jurypresident.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg sa jeg hadde mye å skrive på for tida og måtte tenke over det i et par timer. Så satt jeg der da i to timer, uten noe å finne på, før jeg ringte tilbake igjen og sa at det var i orden. Sannheten er at Ullmann er beæret over utnevnelsen og at hun knapt kan vente på å pakke ut koffertene i Hotel Carltons presidentsuite den sjuende mai.

- Klart det er morsomt. Og jeg innrømmer det: jeg er kjempe-barnslig og gleder meg til å bo i presidentsuiten.

Ingen ferie

- Et rent luksusliv? - Nei, vi ser to filmer om dagen og skal ha mange møter i juryen. Det fortjener de som har laget filmene. Dette er ingen ferie og heller ingen glamourgreie. Likevel er jurypresidentene ofte vel så store celebriteter som de filmstjernene Cannes-festivalen tiltrekker seg: Georges Simenon , Sophia Loren , Ingrid Bergman , Tennessee Williams , Kirk Douglas , Milos Forman , Bernardo Bertolucci , Clint Eastwood , Francis Ford Coppola og Martin Scorsese er blant Ullmanns forgjengere. Men det er ikke alltid de kommer like kjekke ut av festivalen som de gikk inn i den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer