Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Presseforbundet: - Merkels Erdogan-avgjørelse absurd

- Det er absurd og vanskelig å tro, mener Kjersti Løken Stavrum.

- ABSURD: Angela Merkel informerte media om at hun går med på Tyrkias forespørsel om å straffeforfølge den tyske satirikeren som har gått mot den tyrkiske presidenten. Kjersti Løken Stavrum mener det er absurd. Foto: Mehmet Kaman / Anadolu Agency, NTB Scanpix
- ABSURD: Angela Merkel informerte media om at hun går med på Tyrkias forespørsel om å straffeforfølge den tyske satirikeren som har gått mot den tyrkiske presidenten. Kjersti Løken Stavrum mener det er absurd. Foto: Mehmet Kaman / Anadolu Agency, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

31. mars leste den prisvinnende humorprogramlederen Jan Böhmermann opp et satiredikt rettet mot Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foran det tyrkiske flagget og et portrett av statslederen harselerte han med Erdogan på det groveste.

Angela Merkel uttalte i dag at hun går med på Tyrkias forespørselen til Tyrkia om å straffeforfølge Böhmermann.

Generalsekretær i Presseforbundet, Kjersti Løken Stavrum, omtaler situasjonen som absurd, og uttrykker sterk bekymring over Merkels beslutning.

- Dette er et veldig underlig signal. For noen år siden ville det ha vært utenkelig. Uansett hva som skjer nå, er skaden skjedd allerede. Jeg håper at det skal provoseres fram mer god satire, men frykter det motsatte skjer, at man blir redd konsekvenser ved å fleipe med makten. Satire er veldig viktig, sier Stavrum til NTB.

Hun frykter for ytringsfrihetens utvikling.

- Det Merkel gjør nå, bidrar til en nedkjølende effekt på ytringsfriheten. Dette skjer langt utenfor Tyrkias grenser, som gjør det vanskelig å tro. Jeg er veldig bekymret, og dette er lite ærerikt, sier Stavrum, som frykter konsekvensen blir mindre humor og mindre satire i mediene.

- Hvis det er noe vi trenger nå, er det mer av dette. Og hvis det er noe Tyrkia trenger, er det mer av dette, sier Stavrum, som setter sin lit til at det tyske rettsvesenet foretar en uavhengig avgjørelse og viser forskjellen på politikk og juss.

(NTB)


Hele Norges coronakart