Pressen er alltid feilfri

Hva om rikingen Trøim har et poeng? Kommentar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er pinlig å se et samlet presselaug lukke seg helt for kritikken mot Dagens Næringsliv som kommer fra Tor Olav Trøim. Han har kjøpt aksjer i avisa for å kunne få talerett på generalforsamlingen. Den retten har han tenkt å benytte til å kritisere avisas arbeidsmetoder. Reaksjonen kommmer etter kritiske oppslag mot ham i DN.

Norske redaksjoner er generelt for dårlige til å motta kritikk. Da jeg startet som uerfaren journalist i lokalavisa Østlendingen for 16 år siden, var det trygt og godt å ha en redaktør å kunne skjule seg bak når jeg selv hadde gjort en tabbe. Bare henvis til meg, jeg forsvarer det du har gjort, var tryggheten jeg hadde fra sjefredaktøren. Det var fint det, men det var neppe egnet til å gjøre lokalavisa bedre.

Det kan rett og slett hende at dersom du har som grunnholdning at all kritikk mot deg, skal forsvares, så må du ofre muligheten for å ta selvkritikk. Det var når vi virkelig fant kritikkverdige forhold, vi også begikk noen overtramp.

Beskyldt for å forsøke å styre avisa

At Trøim er en mann som i utgangspunktet er i offentlighetens interesse, siden han er John Fredriksens høyre hånd, er hevet over tvil. Men i presselauget virker det som om man er enige om en hel rekke ting om Trøims utspill. De mener han heller burde valgt å diskutere saken offentlig, for eksempel via leserinnlegg i avisa. Eller han burde klaget inn saken til PFU.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer