Pressen kastet seg over Haldor

KØBENHAVN (Dagbladet): Internasjonal presse har stor appetitt på Haldor Lægreid. Etter prøvene i går kastet fans og fotografer seg over ham.

Haldor Lægreid gjorde det bra på den første gjennomkjøringen. I en halv time sto han og koristene på den store scenen i Parken, fotballarenaen som er blitt bygd inn og tildekket med duk.

Den første gjennomhøringen stemte ikke, men da musikalsk leder Javed Kurd og NRKs delegasjonssjef kom på scenen, blir lydproblemene fikset.

- Bare litt innkjøringsproblemer. Jeg er veldig fornøyd med prøvene, sier Haldor.

Etterpå møtte han pressen, og spesielt britiske medier var svært så interessert i den norske sangfuglen. De skrøt av stemmen, og flere utenlandske journalister Dagblad var i kontakt med, mener at Norge har en av EuroSongs beste sanger.

Haldor kvitterte for all rosen med å synge sin norske GP-favoritt «For vår jord», som ble framført av Caroline Krüger i 1988. Deretter tok han noen musikalstrofer på engelsk og tysk, men måtte melde pass på spørsmålet om han kunne synge på dansk?

- Sorry. Jeg kan ikke huske noe av «Atlantis»-musikalen.

LYKKE TIL: Sissel Kyrkjebø startet sin karriere for år siden i Grand Prix. I går ønsket hun årets norske GP-artist Haldor Lægreid lykke til.