Anmeldelse: Hjerteslag - «Tyvens dagbok»

Presset fram nytt album

Nesten helt nye Hjerteslag har koblet inn turboen (og synthen).

NESTEN HELT NYTT BAND: Robert Eidevik fronter et nytt Hjerteslag etter bruddet i fjor, og i dag kom fullengderen «Tyvens dagbok». Fra venstre bak: Arve Isdal, Yngve Andersen og Ivar Thormodsæter. Foto: Øystein Hara
NESTEN HELT NYTT BAND: Robert Eidevik fronter et nytt Hjerteslag etter bruddet i fjor, og i dag kom fullengderen «Tyvens dagbok». Fra venstre bak: Arve Isdal, Yngve Andersen og Ivar Thormodsæter. Foto: Øystein Hara Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Når det i presseskrivet står at det har skjedd mye for bergensbandet siden forrige album, «Nattseileren» (2018), og at «medlemmer har falt fra, nye har kommet til», er det i beste fall en underdrivelse og forenkling av den kanskje største bandkonflikten og rettighetskampen her hjemme i denne lille andedammen siden Highasakite-striden i 2018.

Trakk de fire andre medlemmene i bandet seg eller ga de vokalist og låtskriver Robert Eidevik sparken?

Nytt band

I 2019 fastslo Patentstyret ifølge Bergens Tidende at ingen av partene får eie retten til å kalle seg Hjerteslag alene, men at de må gjøre det sammen.

De fire hevdet så i fjor at bandet var oppløst. Foreløpig siste utvikling er at Hordaland tingrett ifølge VG for en måned siden ga vokalist Robert Eidevik rett til å bruke det omstridte bandnavnet i høst. Det er en slags seier for Eidevik, som nå gir ut et nytt album og reiser på en liten turné i bandets navn. Samtidig har de fire eksmedlemmene startet bandet Kristi brud, uten at de ønsker å gi slipp på Hjerteslag-navnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.